ПОВЕРЕЊЕ... Предраг Белић

ПРЕДРАГ БЕЛИЋ ПОНОВО  ПРЕДСЕДНИК

● Зузана Ђукић председница Скупштине општине и у новом сазиву ● Зашто није изабран заменик председника Општине? ● Четири жене у већу од седам чланова

 

НАКОН што су напредњаци и у Алибунару освојли натполовичну већину о општинском парламенту, на челним функцијама у општини нема промена. На функцији председника Општине остаје Предраг Белић, а на челу Скупштине општине Зузана Ђукић, обоје са изборне листе „Александар Вучић – Србија побеђује“. Заменик председника СО биће одборник ЛСВ Аурел Мургу, што значи да владајућу већину, за сада, чине 12 одборника СНС и два одборника ЛСВ. У опозицији су остали четири одборника СПС, три ДС и по један одборник СРС и СНП –а. Скупштина општине Алибунар има 23 одборника.

С обзиром да на конститутивној седници није изабран заменик председника Општине, новинарска слободна претпоставка је да се чека формирање владе Србије, и шта је Вучић одлучио с ким ће и како ће. Тако да до тада остаје да се види да ли ће се на том месту наћи доскорашњи заменик, социјалиста Милан Ћурувија или, што је мање вероватно, неко од преосталих опозиционих одборника. Из ДС и СРС, тешко, док је СНП  у коалицији са СНС на републичком нивоу, тако да…

За нове чланове Општинског већа изабрани су: Данијела Лончар, Тамара Радојчић и Данило Ћирић, сви из Алибунара, Зорана Братић (Селеуш), Адриана Сфера (Локве), Војислав Диклић (Нови Козјак) и Георге Рошу (Владимировац).

Функцији секретара Скупштине општине и надаље ће обављати Биљана Враговић.

Предраг Белић, по избору за председника Општине, захвалио је и грађанима и одборницима на указаном поверењу, обећавајући да ће се и убудуће „залагати само за рад, ред и нова радна места, како би наш Алибунар  наставио  пут реформи и промена и како би живот наших грађана био још бољи“ – истакао је Белић у обраћању одборницима.

ПРАВИ ИЗБОР

    -Добили смо апсолутну подршку народа. Уверавам грађане Алибунара да су направили прави избор и да их нећемо разочарати. Наставићемо тамо где смо стали. Уважаваћемо рад и сваку позитивну иницијативу. Ово мора да буде друштво једнаких шанси у коме ће свако својим радом и резултатима моћи  да оствари успех. До сада смо јасно доказали да се одговорним и рационалним понашањем према буџетским средствима може домаћински водити општина, где ће свако добити онолико колико му треба за успешан рад, а да уз то направимо и уштеде.

    Прва обавеза локалне самоуправе је да створи услове за нормалан живот грађана, као и да створи амбијент за долазак инвеститора, захваљујући којима ћемо обезбедити и нова радна места.  Ја тврдим да смо ми већ увелико тај посао започели и да ћемо само наставити путем који ће наш Алибунар учинити бољим, лепшим и развијенијим, а наше грађане поносним што су део наше заједничке успешне приче – изјавио је Предраг Белић у свом првом обраћању јавности након поновног избора за председника алибунарске општине.