Конститутивна седница Скупштине општине Опово

ЗОРАН ТАСИЋ НОВИ ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ

⋅ Милош Марков, бивши председник, нови је заменик председника општине ⋅ Драган Угринов и даље председник Скупштине општине ⋅ Напредњаци на свим функцијама

 

НОВИ председник Општине Опово је др Зоран Тасић, начелник Јужнобанатског управног округа и председник ОО СНС Опово, док ће доскорашњи председник Милош Марков у наредне четири године бити заменик председника општине. Тако су једногласно одлучили 18 одборника Скупштине општине Опово, који су били присутни на конститутивној седници оповачког парламента.

Иначе, Скупштина општине Опово има 25 одборника. На априлским изборима, убедљиво је победила листа „Александар Вучић – Србија побеђује“, за коју је гласало скоро 45 одсто изашлих бирача. Са тим скором напредњаци су  освојила 14 мандата и на тај начин стекли и могућност да сами формирају власт. Друга по снази је листа ГГ „Милорад Солдатовић“ , која је освојила осам мандата, док су социјалисти освојила два одборничка места, а ГГ „Листа против корупције – Ђурица Савков, Драган Станивук“ – један одборнички мандат.

С обзиром на 18 гласова „за“ и да су седам Солдатовићевих одборника, заједно  с њим,  пре гласања напустили седницу, а њих двоје, као најмлађи одборници, чак одбили и да седе за председавајућим столом, ситуација је јасна. У владајућој већини овог пута није било места за дугогодишњег председника, а потом помоћника председника Општине Милорада Солдатовића.

Комотна напредњачка већина, уз подршку двоје социјалиста, и по једног Солдатовићевог и једног одборника са „Листе против корупције“, без проблема је изабрала и остале функционере општине.

Председник Скупштине општине биће и даље Драган Угринов, а заменик председника Жика Несторовић.

Уместо Горана Фогла, на функцију секретара Скупштине општине поново се вратила  Рада Максимовић.

На предлог новог председника, др Зорана Тасића,  изабрани су и нови већници.

То су: Анка Симин Дамјанов, Јован Геошев, Драго Терзић, Јован Маринков, Стева Станков, Небојша Гашић и Миливоје Стегић.

И, на крају седице, због престанка мандата одборника новоизабраних функционера општине, Зорана Тасића, Милоша Маркова и Небојше Гашића, нови одборници биће следећи на напредњачкој листи, а то су Марија Михајлов, Саша Комаров и Нина Попадић Митровић