СВЕ ПОД КОНТРОЛОМ... Зорана Братић

Једно питање – један одговор

Зорана Братић, директорка ЈКП “Универзал“ Алибунар

СВЕ У СЛУЖБИ ОЧУВАЊА ЗДРАВЉА ГРАЂАНА

• Свака наредба Штаба за ванредне ситуације  одмах се извршава у пуном капацитету
• Локације где се очекује већа циркулација људи су под посебном присмотром

• Шта и  како  ЈКП „Универзал“ ради и функционише у условима ванредног стања?

  • Одмах по проглашењу ванредног стања у Републици Србији, ЈКП “Универзал“ Алибунар је усвојио Правилник о организацији рада и, поступању запослених и радно ангажованих лица током трајања ванредног стања због заразне болести COVID-19, као и Одлуку о организацији радног времена током ванредног стања. Надлежни су обавештени о потреби да неки од радника предузећа имају потребу да раде у време полицијског часа, за шта се радницима издају радни налози.

У складу са одлукама Општинског штаба за ванредне ситуације, у току ванредног стања ЈКП „Универзал“ Алибунар, поред редовних послова, врши и дезинфекцију улаза и прилаза стамбених зграда, испред Домова за стара лица у  Алибунару и Владимировцу, тј. на прилазима и око улаза у ових установа, а исто тако и око других јавних установа у општини Алибунар. Дом за стара лица у Алибунару нас је обавестио како редовно дезинфикују унутрашњост установе, док је ЈКП “Универзал“ Дому у Владимировцу испоручио  неразблажени хлор за дезинфекцију унутрашњости зграде.

Дезинфекција објеката, овако…

Исти случај је и са Поштом, Домом здравља, Полицијском станицом и другим установама. Представницима стамбених зграда на територији општине Алибунар, таакође је испоручен неразблажен хлор за дезинфекцију унутрашњости стамбених зграда. Сви су упућени на који начин да користе хлор, у којем односу да га разблаже са водом и које су последице ако хлор дође у контакт са кожом или очима. Целокупну и свакодневну дезинфекцију, ЈКП „Универзал“ врши ручним прскалицама.

Такође, од увођења ванредног стања у Републици Србији, појачано је чишћење јавних површина на територији општине Алибунар. Локације где се очекује већа циркулација људи су под посебном присмотром и њих дезинфикујемо још интензивније.

али и улица, посебно оних прометних, овако

За прометне улице у насељима општине Алибунар, дезинфиковање се врши прскалицама и тракторима. Предузеће је склопило уговоре о донаторству са пољопривредницима, који за потребе дезинфиковања користе сопствену механизацију. Воду точе на хидрантима, а хлор се издаје у магацину ЈКП “Универзал“. Општина Алибунар се обавезала да ће, у вези са поменутим уговорима, сносити трошкове горива.

Сваку наредбу Штаба за ванредне ситуације ЈКП “Универзал“ одмах извршава и све што је у предузећу расположиво: машине, опрема и у овим условима радно способно људство је на истом задатку, да се спречи ширење вируса – изричита је Зорана Братић, директорка јединог комуналног предузећа у општини Алибунар.

А ми додајемо: не одмажите у овом послу, већ помогните, поштујте све мере Владе и препоруке струке и  останите кдо куће, ако већ не морате на посао!

(Старт 013)

Пројекат „Општина Алибунар – будућност у огледалу садашњости“ суфинансира Општина Алибунар.
Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове јединице локалне самоуправе која је доделила средства.