COVID-19

Нових пет случајева заразе у јужном Банату и…

ТРЕЋИ СМРТНИ СЛУЧАЈ

• Тачно месец дана од појављивања првог случаја заразе, у Белој Цркви је дошло и до првог фаталног исхода

У протеклих 24 сата у Србији је, од последица коронавируса, умрло још седам особа, тако да је укупан број умрлих од почетка пандемије – 151. Један од умрлих је и из јужног Баната, из општине Бела Црква, и то тачно месец дана откако је окривен први случај заразе у овој општини. То је, иначе, трећи смртни случај у јужном Банату, после два кобна исхода у општини Ковачица.

Од укупно тестираних 5.051 особе, што је највећи број од почетка пандемије, њих 296 је било поzитивно на вирус covid-19, a од тог броја пет је са територије јужног Баната: два из Вршца, и по један из Панчева, Ковина и Беле Цркве.

Са тих пет новозаражених, укупан број лица са позитивним налазом на covid-2 у јужном Банату, са данашњим даном, 25. априлом, износи 187. Највише их је у Панчеву – 81, и  у Вршцу – 50. У Алибунару има 19 инфицираних, у Белој Цркви – 11, Ковачици – 10, Ковину – 8, Пландишту – 6 и Опову – 2.

У панчевачкој ковид болници, сваким даном је све мање пацијената, тако да их тренутно на хоспитализацији 110, што је  за 68 мање у односу на до сада највећи број, и само један се налази на респиратору. Више од две трећине њих су ван територије јужног Баната.