АКТЕРИ... још једна инвестиција НИС-а у школство Панчева

Енергија знања

НИС потписао Меморандум о сарадњи са три средње школе из Панчева

ЗНАЧАЈНО УЛАГАЊЕ У ИНФРАСТРУКТУРУ ШКОЛА

• Сарадња са три средње школе у Панчеву је сигуран пут за обезбеђење квалификованих кадрова за рад на савременим постројењима“, истакао је градоначелник Саша Павлов

Компанија НИС потписала је у Панчеву Меморандум о сарадњи са три средње школе из Панчева: Машинском школом „Панчево“, Техничком школом ’’23. мај’’ и  Електротехничком школом ’’Никола Тесла’’, чији је основни циљ унапређење услова за рад тих образовних установа.

Свечаном догађају присуствовао је Саша Павлов, градоначелник Панчева, Милош Благојевић, саветник за просвету у Министарству Владе Србије, Владимир Гагић, директор Блока „Прерада“ у НИС-у,  Снежана Лакићевић, руководилац програма „Енергија знања“, директори све три школе, као и представници градског Секретаријата  за образовање.

•••
НИС већ пет година кроз корпоративни програм „Енергија знања“ улаже у побољшање инфраструктуре у школама широм Србије у циљу стварања бољих услова за образовање и напредовање деце, али и обезбеђивање кадрова неопходних за даљи развој и напредак НИС-а. Компанија је до сада кроз овај програм уложила више од 5 милиона евра, потписала 47 споразума са домаћим и међународним научним и образовним установама у земљи и иностранству и стипендирала више од 90 студената, од којих се 20 успешно ради у компанији. Због својих вишегодишњих настојања да унапреди услове за образовање у Србији НИС је постао прва компанија у Србији која је за свој допринос развоју образовања добила „Светосавску награду“.

Препознајући значај који Рафинерија има за Панчево, НИС се определио за улагање у инфраструктуру школа које су од интереса за пословање Компаније, како би ученицима било омогућено стицање знања и вештина потребних на тржишту рада, али не само за потребе ове компаније, већ и за целокупну процесну индустрију Србије.

Владимир Гагић, директор Блока „Прерада“ у НИС-у, овом приликом је рекао:  „Досадашњи развој и успешно завршена прва фаза модернизације Рафинерије и изградња МХЦ&ДХТ комплекса и недавно отврена друга фаза и изградња најмодернијих постројења за дубоку прераду, рафинеријску прераду, НИС-а ће сврстати међу најмодерније у свету. Овакав развој морају пратити и одлично оспособљени стручњаци: хемијске, машинске, електротехничке и осталих професија, а они се могу формирати и стасати у врсне стручњаке само у добром споју теоријских и практичних обука у току школовања“, истакао је Гагић.

Саша Павлов, градоначелник Панчева, истакао је значај инвестиција НИС-а у Панчеву, попут пројекта „Дубока прерада“ и изградња Термоелектране-топлане, чија реализација је већ почела. „Нови производни капацитети  отвориће нове канале запошљавања, а сарадња са три средње школе у Панчеву је сигуран пут за обезбеђење квалификованих кадрова за рад на савременим постројењима“, рекао је Павлов.