Вршац

Значајна заинтересованост грађана да учествују у акцији „Посади свој хлад“

ЗА ХЛАД ТАЧНО У ПОДНЕ

• Вршац спада у градове са најчистијим ваздухом и баш зато нам је важна свако ново посађено дрво, како бисмо наш добар ваздух учинили још бољим, истакао је Слободан Јованов, члан Градског већа

Град Вршац се придружио акцији „Посади свој хлад“ у којој је данас, тачно у подне, широм Србије грађанима подељено 30.000 садница.

Саднице су обезбеђене уз помоћ друштвено одговорних компанија, а у Вршцу их је на Тргу победе поделио Слободан Јованов, члан Градског већа за пољопривреду.

„Град Вршац подржао је велику акцију садње „Посади свој хлад“ у којој смо заинтересованим Вршчанима поделили саднице. Нама је веома важно да наши суграђани учествују у садњи, јер тада смо сигурни да ће саднице бити пажене и сачуване.    Вршац спада у градове са најчистијим ваздухом и баш зато нам је важна свако ново посађено дрво, како бисмо наш добар ваздух учинили још бољим” истакао је Јованов.

Уз сваку подељену садницу ишао је и летак на коме се налази „QR“ код преко којег може да се региструје, али и прати упутство за њен даљи развој. Друга страна везице је остављена за име онога ко је посади и датум садње.

Иначе, ову акцију подржале су све локлане самоуправе Јужнобанатског управног округа.

Пројекат „Град Вршац – грађанин као кључни актер градске локалне самоуправе“ суфинансира Град Вршац.
Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.