А ПОСЛЕ ОБУКЕ... чекају се позиви оних којима је помоћ потребна и који је желе

Пландиште

Ускоро почиње услуга помоћ у кући за децу са сметњама у развоју

ОПШТИНА БРИНЕ О СВАКОМ СВОМ ГРАЂАНИНУ

• Сврха услуге је да се да се помогне породицама да што квалитетније и што дуже брину о деци са сметњама у развоју

У општини Пландиште ускоро ће  почети са радом услуга којом ће се обезбедити помоћ у кући за децу са сметњама у развоју и њиховим породицама. Сврха услуге је да се да се помогне породицама да што квалитетније и што дуже брину о деци са сметњама у развоју.    Ово услуга је, што је посебно значајно, превентивна, и служиће као драгоцена помоћ таквим породицама да мало предахну и да сачувају снагу за што ефикаснију бигу  бригу о свом детету.

То ће конкретно значити да ће породице са децом са сметњама у развоју, у свом дому, добити могућност да обучена неговатељица проведе извесно време и посвети пажњу таквој деци. За то време, родитељи ће моћи да се посвете и себи, али и, евентуално, другој деци, да одморе, заврше неке своје обавезе, уз сазнање да је  за све то време њихово дете са сметњма у развоју у сигурним рукама стручне особе.

Они грађани који имају потребе за овакву врсту помоћи у кући и желе је, за ближе информације могу се обратити Татјани Ђорђијевски, на телефон бр. 062/886-3519 у  Општинској управи општине Пландиште.

Како би ова врста услуге била што стручнија и успешнија, у Пландишту је одржана  и једнодневна обука на тему „Ефикасни односи са јавношћу и значај информисања у систему социјалне заштите“.

Обука је само још једна од активности Општине Пландиште у реализацији пројекта „Услуге социјалне заштите за осетљиве групе“.

Обуку су похађали представници  Општинске управе, Дома здравља, све три основне школе („Доситеј Обрадовић“,“Јован Стерија Поповић“ и „Јован Јовановић Змај“),  Центра за социјални рад и ПУ“Срећно детињство“.

(Фото: Општ. сајт)

Пројекат „Општина Пландиште – грађанин у функцији главног актера локалне самоуправе општине“ суфинансира Општина Пландиште.
Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.