ОБОСТРАНО ЗАДОВОЉСТВО... Кинези имају дара да препознају где им ваља доћи

Алибунар

Значајна посета делегације кинеских привредника алибунарској општини

КИНЕЗИ СУ ИМАЛИ ШТА ДА ВИДЕ И ЧУЈУ

• Општина Алибунар је препозната као место са позитивном инвестиционом климом и са јасном економском перспективом

 

Oпштину Алибунар, средином јула, посетила је делегација кинеских привредника, која је исказала велико интересовање за инвестициона улагања у овој јужнобанатској општини.

Делегација кинеских привредника, њих 11,  из једанаест производних грана најразличитије производње, од играчака до хране, обишла је више локација на територији општине, а које су предвиђене за подизање индустријских капацитета, не скривајући задовољство оним што су чули и видели.

Кинески привредници су у понуђеним садржајима препознали општину Алибунар као подручје са позитивном инвестиционом климом и јасном економском перспективом, чему  иде у прилог и стратешки географски положај на раскрсници путева, као и кадровски потенцијали којима ова општина располаже.

Домаћини, начелница Јужнобанатског управног округа Данијела Лончар и председник Општине Алибунар Душан Дакић изразили су задовољство после разговора са  кинеским привредницима, с уверењем да неће проћи много времена да њихова посета Алибунару почне  показивати и конкретне резултате, не само у области индустрије и пољопривреде, него и у туристичком погледу.

Сама посета организована је у сарадњи Развојне агенције Србије и Јужнобанатског управног округа са кинеским партнерима из провинције Гванг Донг, а у складу са дугорочном развојном стратегијом општине Алибунар, која се темељи управо на привлачењу и страних и домаћих инвеститора, с циљем бржег привредног развоја и запошљавања домаће радне снаге, са амбицијама освајања тржишта Европске уније производима који ће својим квалитетима успешно парирарати постојећој понуди.

СиБ

Пројекат „Општина Алибунар – локална самоуправа у функцији самоуправе грађана“ суфинансира Општина Алибунар.

Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове јединице локалне самоуправе која је доделила средства.