Економија

Висока делегација обишла ЗФ инжењерски центар у Панчеву

И КВАЛИТЕТ, И ИНОВАТИВНОСТ, И…

• ЗФ Србија фабрика у Панчеву заједно са центром за истраживање и развој тренутно запошљава близу 1000 људи

Висока немачко-српска делегација предвођена председником Републике Србије Александром Вучићем и амбасадором Савезне Републике Немачке у Србији, његовом екселенцијом Томасом Шибом обишла је данас ЗФ инжењерски центар у Панчеву.

У организованој радној посети, делегација је имала прилику да се упозна са развојним системом нових производа дивизије Е-мобилности, као и начинима тестирања, испитивања и верификације електричних погона који се производе у ЗФ Србија фабрици у Панчеву. Руководилац истраживања и развоја Е – дивизије Отмар Шарер спровео је делегацију кроз целокупан производни процес, а присутни су се могли уверити у висок степен квалитета, безбедности и иновативности.

Окупљене званице и представници медија имали су прилике да на лицу места виде експонате мотора и електричних погона који су осмишљени у ЗФ истраживачком центру у Панчеву, а произведени у фабрици ЗФ Србија.

Средином 2018. године, компанија ЗФ определила је преко 160 милиона евра инвестиције за изградњу I и II фазе фабрике Панчево, као проширење глобалне производне мреже ЗФ-а. У другој фази улагања у овај погон, ЗФ је определио додатна средства у износу од 35,6 милиона ЕУР  за изградњу и опремање ЗФ Србија инжењерског центра Панчево.

ЗФ Србија фабрика у Панчеву заједно са центром за истраживање и развој тренутно запошљава близу 1000 људи.