Уочи Дана жена

ЖЕНА, КАКО

ТО ГОРДО…

Пише: Ивана Росић

Град Панчево се може, између осталог, и са више изузетно активних  удружења жена која, свако на свој начин, брину о очувању културних вредности, традиције и обичаја свих народа и националних заједница које у њему живе. А има их више од двадесет.

У једном таквом мултиетничком и мултикултуралном окружењу, од изузетне је важности афирмисање оних вредности које опстају у сваком времену и које одражавају све те различитости и специфичности на начин који у највећој мери изражава културолошки идентитет сваке националне заједнице посебно и свих њих заједно.

Панчево, као локална самоуправа, и Савет за родну равноправност Скупштине града, као израз подршке  опстојаности жена у свим областима друштвеног живота, пружају и пружаће  у још већој мери подршку, не само удружењима жена, него свим женама, на путу њиховог економског оснаживања и осамостаљивања, у складу са њиховим властитим виђењем стварности и своје улоге у њој.

Један од важнијих корака у том правцу је и подстицај омасовљењу и још већој садржајности свих оних манифестација, како у граду Панчеву, тако и у свим насељеним местима, које афирмишу управо оне вредности које воде ка том циљу. Таквих манифестација на подручју Града Панчева има и до 150 годишње, што је изузетан број, али и изузетна прилика да се на делу промовише све оно што је оставило трага из прошлости и што оставља трагове за будућност генерација које долазе.

Једна од таквих манифестација очекује нас, разумљиво,  поводом Дана жена, 6. и 7. марта, када Савет за родну равноправност, у сарадњи са Туристичком организацијом Панчева, организује традиционалну градску манифестацију „Осмомартовски базар“, а на базару…

Чекамо вас!

(Ауторка је председница Савета за родну равноправност)