Панчево

Председник Вучић положио камен темељац за изградњу фабрике „Brose“

ВЕЛИКИ ДАН ЗА ПАНЧЕВО И СРБИЈУ

• Инвестиција вредна преко 180 милиона евра, омогућиће посао за око 1100 радника, са платама и до 2100 евра

Сат времена после поднева, у Панчеву, у Северној индустријској зони, председник Републике Србије Александар Вучић је положио камен темељац за изградњу погона познате немачке компаније „Brose“, која производи ауто-делове за готово све аутомобиле који се данас производе у свету.

Председник Вучић је захвалио немачком инвеститору на избору Србије и Панчева, позивајући га да и убудуће гради по Србији, јер ће у њој имати најбоље погодности.

У фабрици ће од почетка идуће године, када се планира завршетак изградње, радити преко 1100 радника, од којих 460 са високом стручном спремом, чије ће се плате кретати и до 2100 евра.

-Ово је диван и велики дан за Панчево, за Ковачицу, Ковин, Алибунар, Банат, за Србију, хвала свима онима који су допринели да се отвори још један центар памети и знања, којим се отварају перспективе неслућеног развоја овога краја, у свим областима, као и нова запошљавања, а то је та будућност Србије – истакао је председник Вучић.

Свечаном полагању камена темељца, поред представника „Brose“- a присуствовали су и Игор Мировић, председник Покрајинске владе, Саша Павлов, градоначелник Панчева и други званичници.

В. И.

Пројекат „Град Панчево – будућност у огледалу садашњости“ суфинансира(о) Град Панчево