Јерменовци

Завршено реновирање и опремање одељења ПУ „Срећно детињство“

ЕХ, КАД БИ СВУДА БИЛО ТАКО!

• Четрнаесторо малишана имаће убудуће готово идеалне услове за дневни боравак у потпуно сређеном и опремљеном вртићу

У оквиру реализације међународног пројекта „Програм унапређења предшколских установа у Карпатском басену“, у Јерменовцима је 10. новембра свечано отворен реновирани дечји вртић, који ради као одељење Предшколске установе „Срећно детињство“ Пландиште.

Објекат, који користи 14 малишана, пресецањем врпце, њима на коришћење предали су др Иштван Греза, повереник за развој предшколског васпитања и образовања Министарства просвете Владе Мађарске  и Јован Репац, председник Општине Пландиште. Свечаности је присуствовао и Јено Хајнал, председник Националног савета мађарске националне заједнице у Србији и Анико Јерас, председница Извршног савета заједнице.

На вртићу је извршена комплетна замена крова, реконструисан плафон, постављени нови олуци, а извршена је и комплетна замена прозора, затим, дотрајалих столова и столица, као и кревета са душецима, а сређена је и кухиња и уређени санитарни чворови.

Цео објекат, и споља и изнутра, је под видео надзором, а има и нови телевизор и нове клима уређаје.

Бесповратна средства, у износу од преко 2,5 милиона динара, добијена су на основу  уговора о додели средстава, закљуног између Фонда „Бетлем Габор“ из Будимпеште, Општине Пландиште и Националног савета мађарске националне заједнице Суботица.

Сем тога, посебном донацијом Националног савета мађарске националне заједнице, у висини од 800.000 динара, сређено је и двориште вртића, који сада има и ново игралиште са новим справама, као и посебан кутак у соби са играчкама,  тзв. „Мађарски кутак“.

За потребе реализације пројекта Општина Пландиште је издвојила милион динара.

„Оно што ми је у овом тренутку жао је то што немају сва деца овакве услове, али ме радује задовољство које ће родитељи када виде у каквим условима бораве њихова деца и са какви педагози васпитачи брину о њиховом правилном развоју“ – истако је Јован Репац, председник општине.

„Снага је у будућности заједнице, а будућност заједнице су њена деца и зато дајемо за ту децу“, рекао ке Јено Хајнал, председник Националног савета мађарске националне заједнице у Србији.

И. Б. (Старт 013)

(Фото: Plandište online и РТВ)

Пројекат “Пландиште јуче и данас – оно што остаје”  суфинансиран је из буџета Општине Пландиште.

Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.