Опово

Реализација пројекта из области електронских комуникација

БЕСПЛАТАН ИНТЕРНЕТ У ЦЕНТРУ

• Остаје да се посао заврши и у центру Сакула и у одељењима ОШ „Доситеј Обрадовић“ у Баранди, Сефкерину и Сакулама

У оповачкој општини у току је реализација пројекта из области електронских комуникација и информационог друштва, који се финансира заједничким средствима Покрајинског секретаријата за привреду и Општине Опово.

Пројекат је завршен за Опово, Баранду и Сефкерин, као и за Основну школу „Доситеј Обрадовић“ у Опову. Тако, од пре неколико дана грађани ова три насељена места  у централним деловима својих места имају бесплатан интернет, и то коришћењем хот спот тачке МЗ (Опово, Сефкерин, Баранда).

Сем тога, а у оквиру овог пројекта, пре овога је у ОШ „Доситеј Обрадовић“ у Опову инсталирана рачунарска мрежа за све учионице и канцеларије, тако да су се стекли услови за увођење е-Дневника и подизања квалитета наставе из сфере информатике, а у складу са новим интенцијама у образовању које спроводи Министарство просвете, науке и технолошког развоја Владе Србије.

„Остваривањем овог пројекта пратимо технолошке иновације, а пројекат ћемо заокружити увођењем рачунарске мреже у школама у Сакулама, Баранди и Сефкерину, наравно и са хот спот тачком у центру Сакула“, рекао је, овим поводом, председник Општине Опово др Зоран Тасић.

Пројекат: „Опово – сва четири насеља са све четири стране општине“ суфинансира Општина Опово