ЗАЈЕДНИЧКИ... министарка Ирена Вујовић са својим домаћинама на једној од дивљих депонија

Пландиште

Министарка Ирена Вујовић у кампањи на уклањању дивљих депонија

ЈЕДНА ПО ЈЕДНА, ДО СВИХ ПЕТСТО!

• Драго ми је што је локална самоуправа изузетно озбиљно схватила реализацију  пројекта „За чистију будућност“ – истакла је министарка Вујовић

У оквиру кампање “За чистију будућност”, коју спроводи Министарство заштите животне средине, Општину Пландиште посетила је министарка Ирена Вујовић, како би се, у друштву Јована Репца, председника општине, Душана Ћурчића, заменика председника општине, и Мирослава Петровића, директора ЈП „Полет“,  лично уверила како теку радови у акцији  уклањања дивљих депонија у овој општини.

„Данас имамо прилику да обиђемо неколико локација на којима се изводе радови на уклањању дивљих депонија, једна од њих је и овде у Пландишту. Драго ми је што је локална самоуправа изузетно озбиљно схватила реализацију овог пројекта, па тако тренутно радимо на уклањању 500 дивљих депонија широм Србије. Овакву слику Србије морамо да променимо и надам се да ћемо уклањањем ових депонија створити простор за озелењавање и створити једну лепшу и уређенију слику за наше грађане. За овај конкурс издвојили смо укупно 75 милиона динара од којих локалне самоуправе треба да издвоје 20 процената и трудићемо се да и у наредном периоду покрећемо овакве пројекте како би очистили и уклонили оваква сметлишта, изјавила је министарка Вујовић.

Јован Репац, председник општине, изражавајући велико задовољство посетом министарке Вујовић, истакао је да се тренутно ради на уклањању дивље депоније између Хајдучице и Старог Леца.

„Ово је само једна од пет локација које ћемо очистити на територији Општине Пландиште, а све захваљујући одличној сарадњи коју имамо са Министарством за заштиту животне средине. Ово је само један у низу пројеката које реализујемо са ресорним министарством и тиме показујемо да је заштита животне средине важан елемент у свакодневном животу наших суграђана. Још једном бих се захвалио министарки на посети и надам се да ће нас опет посетити када будемо реализовали и друге пројекте у Општини Пландиште, рекао је  Репац.

Пројекат „Општина Пландиште – грађанин у функцији главног актера локалне самоуправе општине“ суфинансира Општина Пландиште.
Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.