ВЕЛИКИ ДАН... Драгана Митровић у ОШ „Младост“, где је и она започела школовање

Вршац

За сваког првака два поклона Града: комплет уџбеника и квалитетан ранац

ЗА СРЕЋАН ПОЧЕТАК ШКОЛОВАЊА

  • Пред свима нама су велики изазови да уложимо све напоре да пружимо нашој дивној деци адекватно образовање и васпитање како би постали добри и успешни ђаци, а волим да кажем да, пре свега, постану добри људи“ – истакла је Драгана Митровић, градоначелница

Уочи почетка нове школске године, у основним школама у Вршцу одржан је пријем првака.  У 11 основних школа на територији Града Вршца, први пут у школске клупе сешће 450 малишана. Град Вршац је, као и претходне године, за све ђаке прваке обезбедио висококвалитетне ранчеве, а од ове школске године сви прваци су бесплатно добили и комплет уџбеника.

За ове намене, Град Вршац издвојио је из буџета пет милиона динара.   Градоначелница Вршца Драгана Митровић посетила је овим поводом Основну школу „Младост“ и уручила ранчеве и уџбенике првацима ове школе.

Старији ђаци су најпре извели приредбу како би своје млађе другаре што топлије дочекали, а потом је све ђаке и родитеље поздравила директорка школе Татјана Јашин Мојсе, пожелевши им добродошлицу и пуно среће у будућем образовању.

Након што су Градоначелница Драгана Митровић и члан Градског већа за образовање Мирослав Лепир поделили првацима ранчеве и уџбенике, учитељице Кристина Михајловић, Милутинка Пејатовић и Гордана Обреновић, повеле су своје нове ученике ка учионицама у којима ће први пут сести у ђачке клупе.
„Велико ми је задовољство што сам део овог догађаја у Основној школи“ Младост“, чији сам и ја некада била ђак. Ово је велики дан, како за вас родитеље и децу, тако и за учитеље који дана прихватају нову генерацију. Пред свима нама су велики изазови да уложимо све напоре да пружимо нашој дивној деци која су будућност овог града, али и наше земље Србије, адекватно образовање и васпитање како би постали добри и успешни ђаци, а волим да кажем да, пре свега, постану добри људи“ –  истакла је у свом обраћању градоначелница Вршца Драгана Митровић.