Вршац

За опремање Народног позоришта „Стерија“ 32,6 милиона динара

ПОКРАЈИНСКА ВЛАДА ПРЕПОЗНАЈЕ ОНО…

• Свако улагање, сваки успех, вреди само онда када добит има и следећа генерација, успех се стиче радом, а резултати долазе трудом – истакао је др Трајан Качина, већник за културу

Поводом одлуке Покрајинске владе, односно надлежног секретаријата, о додељивању 32,6 милиона динара за опремање Народног позоришта „Стерија“ у Вршцу, јавности се обратио др Трајан Качина, члан Градског већа за културу.

Град Вршац је добио изузетно признање капиталним пројектом из културе, вредним чак 32,6 милиона динара, а за опремање Народног позоришта Стерија. Покрајинска влада је препознала напоре и рад свих наших културних установа, али и потребу које градско позориште има. Ово је највећи успешни пројекат из области културе који је Град добио од стране Покрајинске владе у задњих 30 година, а уједно највреднији за вршачко позориште”, истакао је др Качина, напомињући да ће средства бити искоришћена за набавку најсавременије аудио, видео и светлоносну опрему, тако да ће вршачко позориште, са новом опремом, бити у рангу најопремљенијих установа, како у Србији тако и шире.

Застарела и дотрајала опрема из прошлог века одрадила је своје херојски, али дошло је време да “Стерија” постане део елите и у овоме. За техничко опремање културних установа, само су два града била изабрана, а један од њих је Вршац, што доказује успех који култура има у нашем граду”, каже др Качина.

Он истиче да му је изутетно драго што је за претходних шест месеци, од када му је Скупштина града Вршца пружила поверење и именовала за члана Градског већа, може и лично да буде део највећих реализација.

Те реализације су заједнички успех доброг тима. Јавно желим да похвалим локалну самоуправу, колеге, садашње руководство Града, које је пружило пуну подршку за овај огроман успех. Наравно, користим прилику да похвалим и позориште, директорку позоришта, запослене, програм, јер без доброг рада – нема резултата. Посебно унутрашње, морално задовољство је што знам да, када радови буду завршени, кад све буде функционисало, то ће бити онако како Вршцу доликује. И то за дуго. Да ће моја деца, ваша деца, као одрасли, а можда и њихова деца, моћи да уживају у врхунским програмима позоришта. Свако улагање, сваки успех, вреди само онда када добит има и следећа генерација. Успех се стиче радом. Резултати долазе трудом. А рад је оно што ћемо наставити и труд је оно што ћемо уложити. И резултати ће бити по мери”, истакао је др Качина.