ОСМЕСИ НЕ ЧУДЕ... решен проблем, и то какав!

Пландиште

За куповину куће на селу потписана још два уговора са Министарством за бригу о селу

ДО САДА ЗА 18 ПОРОДИЦА 18 КУЋА НА СЕЛУ

Показали смо да активно радимо на развоју и унапређењу популационе политике и побољшању демографске слике у нашој општини – истакао је Страхиња Брекић, председник Комисије за реализацију пројекта „Кућа на селу“, који већ трећу годину спроводи Министарство за бригу о селу

Општина Пландиште наставила је са успешном реализацијом конкурса Министарства за бригу о селу, под називом „Кућа на селу“, и то потписивањем с овим министарством још два уговора.

Захваљујући овом конкурсу, као и доброј сарадњи са министарством, Општина Пландиште је од 2021. године, када је започет први циклус конкурса, до сада на селу скућила 18 породица.

Свечаном чину потписивања уговора, испред локалне самоуправе, присуствовали су, као и у августу, када је потписан један уговор, Страхиња Брекић и Игор Ђорђевски.

“Реализација Јавног конкурса за доделу бесповратних средстава за куповину сеоске куће са окућницом, који је расписало Министарство за бригу о селу, омогућила нам је да обезбедимо кров над главом за још две породице које су испуниле све услове предвиђене конкурсом. Ово је велики корак у решавању стамбеног питања за ове вишечлане породице и посебно ми је драго што смо успели да помогнемо и дамо свој мали допринос за решавање њиховог животног питања.

Захваљујући одличној сарадњи коју имамо са Министарством за бригу о селу показали смо да активно радимо на развоју и унапређењу популационе политике и побољшању демографске слике у Општини Пландиште, да радимо на оживљавању села и враћању младих на село, што је и главни приоритет реализације овог комплетног појекта.

Програм доделе средстава има одличну популациону политику чији је циљ повећање броја становника у селима, смањење просечне старости становништва у сеоским домаћинствима и повећање стопе наталитета” – истакао је Страхиња Брекић, председник Комисије за реализацију конкурса у општини Пландиште.

До краја ове године требало би да буде потписано још пет уговора и тиме решен стамбени проблем још пет породица које живе на територији општине Пландиште.

Пројекат „Једним путоказом до 14 насељених места“ суфинансира Општина Пландиште, Решење бр. 681-3/2023-II од 22. 5. 2023. Ставови изнети у медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.