Пландиште

Поклони за ђаке прваке првог дана почетка њиховог школовања

ЗА ПОЧЕТАК ШКОЛОВАЊА – ШКОЛСКА ТОРБА И…

• Школску торбу, са основним прибором за наставу, ђацима првацима уручили су Горан Доневски, заменик и Душан Ћурчић, помоћник председника општине

 

Другог септембра  је звоно означило почетак нове школске године и у све три основне школе са територије општине Пландиште. Као и сваке године, најузбуђенији су, разумљиво,  били ђаци прваци.

И ове године, Општина Пладниште је из буџета издвојила средства за поклон пакете ђацима првацима, који су данас први пут сели у школске клупе. Свим првацима у општини Пландиште уручена је школска торба-ранац и основни прибор за наставу, попут бојица, свезака, пернице, пластелина.

    Горан Доневски, заменик председника општине,  уручио је поклоне малишанима из ОШ “Доситеј Обрадовић” и школа у Маргити, Великом Гају, и Јерменовцима.

    Душан Ћурчић, помоћник председникa општине, поклоне је уручио првацима из ОШ “Јован Стерија Поповић“ у Великој Греди и ОШ “Јован Јовановић Змај“ у Хајдучици и Старом Лецу.

У школској 2019/2020. години,  у све три основне школе са територије општине Пландиште, у први разред укупно је пошло 63 ђака, 32 девојчице и 31 дечак. Уз пригодне поклоне, Горан Доневски и Душан Ћурчић, у име Општине Пландиште и председника Јована Репца, свим првацима пожелели су срећан полазак у школу, добар успех и пуно добрих оцена.

(Фото: Општински портал)

Пројекат „Општина Пландиште – локална самоуправа у функцији самоуправе грађана“ суфинансира Општина Пландиште.