ЈЕДАН ОД 20... још једна од акција Општине Опово за социјално угрожене

Опово

Нова подршка социјално угроженим домаћинствима  уочи предстојеће зиме

ПОСЛЕ ОГРЕВА, И ШПОРЕТИ ЗА ГРЕЈАЊЕ!

• Ми као локална самоуправа уз све послове које радимо, не смемо да заборавимо тај социјални аспект наше локалне заједнице а то је да будемо хумани једни према другима и помажемо кад год је могуће и овај део посла је део који мене изузетно чини срећним – истакао је Милош Марков, председник општине

Пошто се прошлогодишња акција показала као успешна, Општина Опово је и ове године, у оквиру спровођења активне социјалне политике и подршке социјално угроженим породицама, расписала јавни оглас за доделу 20 шпорета за грејање и кување онима којима је то у овом тренутку најпотребније.

И тако, после акције на плану подизања енергетске ефикасности (44 домаћинства), потом расподеле 610 кубика огревног дрвета (292 породице), локална самоуправа је, као и прошле године,  обезбедила и 20 шпорета за 20 домаћинстава са листе социјално најугроженијих.

До сада је расподела извршена у Сефкерину, Баранди и Опову, а наредних дана шпорети стижу и у Сакуле.

Поред Милоша Маркова, председника општине, акцији расподеле задовољним „пролазницима“ на конкурсу, а коју изводе радници ЈП „Младост“, присуствовали су и Анка Симин Дамјанов, заменица председника општине, Драган Угринов, заменик председника СО Опово  и Милован Кнежевић, члан Општинског већа.

Ево шта је том приликом рекао Милош Марков, први човек општине Опово:

“Ово је један од програма које наша локална самоуправа спроводи у оквиру програма социјалне заштите. Једна новина коју смо почели прошле године и која се показала као оправдана јер наши суграђани имају потребу и за заменом шпорета, а не само за помоћ у огреву коју већ традиционално радимо годинама уназад. Видели смо да заиста имају проблем, да су им шпорети дотрајали, застарели и желели смо да помогнемо на овај начин. Прошле године смо увели то као пилот програм, подржали 20 породица, увидели да је то оправдано, тако да смо и ове године поново издвојили средства и набавили још 20 шпорета, који ће бити подељени нашим суграђанима у сва четири насељена места.

Ми као локална самоуправа уз све послове које радимо, не смемо да заборавимо тај социјални аспект наше локалне заједнице, а то је да будемо хумани једни према другима и помажемо кад год је могуће и овај део посла је део који мене изузетно чини срећним – истако је Милош Марков.

(Фото: Глас Опова)

Пројекат „Општина Опово данас – оно што остаје и сутра“ суфинансира Општина Опово.
Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.