Панчево

Почело са радом Саветовалиште за брак и породицу

ЗА БОЉЕ ФУНКЦИНИСАЊЕ ПОРОДИЦЕ

У понедељак, 17. септембра у просторијама Центра за социјални рад “Солидарност” у Панчеву почело је са радом Саветовалиште за брак и породицу. Као пилот пројекат а уз подршку Града Панчева, рад Саветовалишта представља први корак ка увођењу нове социјалне услуге у граду чији циљ јесте допринос бољем функционисању парова и породица у кризи, а тиме и употпуњавању система социјалне заштите у Панчеву.

Како су напоменули у овој установи, окосница рада овог саветовалишта ће бити саветодавни рад и психотерапеутски и психоедукативни сусрети брачних и ванбрачних парова, као и породица у кризи, а са циљем бољег функционисања породица и сваког члана те породице понаособ. Тај саветодавни рад ће се одвијати у просторијама Центра која је недавно уређена за ту намену, и то сваког послеподнева почев од 15.30 часова, а у њему ће бити ангажован један психотерапеут испред Центра за социјални рад и два психотерапеута из Удружења “Психогенеза”.

Све информације о раду Саветовалишта се могу добити на броју телефона 062/837-02-91 на којем се могу и заказат и термини за ово Саветовалиште.

***

Решењем покрајинског Секретаријата за социјалну политику, демографију и равноправност полова дата је сагласност за именовање Весне Јовановић за в. д. директора Центра за социјални рад „Солидарност“ у Панчеву. Коначну реч даће одборници Скупштине града Панчева, на седници која ће бити одржана 3. октобра.

Иначе, протеклих годину дана у в. д. статусу директора ове установе била је Сања Паталов Стојадиновић.