И ЈУБИЛЕЈ... десет година побратимства Вршца и Хелвеције (Фото: ГУ)

Вршац

Дани Херцег Ференца, двадесет и први пут

ЈОШ ЈЕДНО УСПЕЛО СЕЋАЊЕ

• Покровитељи ове манифестације су Град Вршац и Националне савет мађарске националне заједнице

Протеклог викенда у Вршцу су, по 21. пут, одржани  Дани Херцег Ференца, у знак сећања на мађарског писца пореклом из Вршца. Тим поводом, у  суботу 15. септембра, у свечаној сали Градске куће у  Вршцу, а  у организацији КУД-а „Петефи Шандор“, обележен је и десетогодишњи јубилеј од потписивања уговора о сарадњи и братимљењу два места, Хелвеција из Мађарске и Града Вршца.

Градоначелница Вршца Драгана Митровић разменила је свечане плакете о братимљењу са представницима локалне власти града Хелвеција. Свечаном скупу су, поред градоначелнице Вршца Драгане Митровић и представника Хелвеције из Мађарске, присуствовали још и представник мађарске Амбасаде у Београду, Золтан Кубик, представник Националног Савета мађарске националне мањине Геза Шаламон, свештенство, као и представници јужнобанатских културно-уметничких друштава.   Покровитељи ове манифестације су Град Вршац и Национални савет мађарске националне заједнице.

У склопу ове манифестације наступио је дечји цитрашки оркестар из Скореновца, анализирани су књижевни радови одабрани на конкурсу који је у част Херцег Ференца организовао вршачки КУД „Петефи Шандор“, у чијим је просторијама након свечаног ручка, у вечерњим часовима, за госте приређен и традиционални грожђебалски бал.

Пројекат „Вршац некад и сад – оно што остаје“ суфинансира Град Вршац.

Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају

ставове органа који је доделио средства.