(Фото: ГУ)

Ириг – Нерадин

Потписано 19 уговора Покрајинске владе са локалним самоуправама

ВРШЦУ 3,78 МИЛИОНА ДИНАРА

• Овим средствима, заједно са оним већ издвојеним у градском буџету,  биће урађена завршна фаза пројекта изградње канализационе мреже у насељу Гудурички пут

Градоначелница Вршца, Драгана Митровић јуче је  у Нерадину, општина Ириг, са представницима још 19 локалних самоуправа, свечано потписала уговор за суфинансирање пројекта изградње, санације и реконструкције водних објеката у јавној својини и објеката фекалне канализације у вредности од 3.781.192,35 динара.

Уговор је, у присуству председника Покрајинкске владе Игора Мировића, у име АП Војводине потписао Вук Радојевић, секретар покрајинског Ссекртаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство. Добијена средства биће удружена са срествима које је локална самоуправа у Вршцу издвојила за завршну фазу пројекта фекалне канализације непарне стране насеља Гудурички пут у Вршцу, чија је укупна вредност 11.634.438 динара. Овај део Града до сада није имао канализацију, нити је био повезан на главни канализациони вод, а изградњом ове канализационе мреже трајно ће, после 30 година, бити решен проблем канализације у том насељу.

Радови ће се изводити у делу насеља на падинама Вршачких планина, у уским улицава формираним у засеку, са отежаним приступом механизације, и зато уз значајно коришћење ручног рада.

Пројекат „Вршац некад и сад – оно што остаје“ суфинансира Град Вршац.

Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају

ставове органа који је доделио средства.