САРАДЊОМ ДО... стигло је и четврто специјализовано возило за превоз пацијената

Пландиште

Вредна донација Покрајинске владе Дому здравља „1. октобар“

ЈОШ ЈЕДНО СПЕЦИЈАЛИЗОВАНО ВОЗИЛО

До сада смо кроз реализације пројеката унапређења примарне здравствене заштете добили два санитета за потребе опште медицине, специјализовано возило за превоз пацијената за дијализу и возило за потреба пацијената кућне неге – изјавио је др Небојша Дрљевић, в. д. директора

Дом здравља 1. октобар” Пландиште добио је још једну вредну донацију од Покрајинске владе, четврту по реду, што ће у значајној мери унапредити рад ове здравствене установе.

После потписивања уговора са Покрајинским секретаријатом за здравство, вредног 6,9 милиона динара, пландиштански Дом здравља добио је још једно комби возило, које је опремљено најсавременијом опремом, специјализованом за потребе превоза свих потенцијалних пацијената.

Ево шта након пристизања још једне вредне донације рекао др Небојша Дрљевић, в. д. директора Дома здравља:

“Захваљујући одличној сарадњи коју имамо са Покрајинским секретаријатом за здравство, као и са нашом локалном самоуправом, Дом здравља Пландиште добио је још једну вредну донацију у виду транспортног санитета. Ово је укупно четврто возило које смо добили као вид помоћи и подршке на унапређењу система примарне здравствене заштите. До сада смо кроз реализације ових пројеката добили два санитета за потребе опште медицине, специјализовано возило за превоз пацијената за дијализу и возило за потреба пацијената кућне неге. Ово је још једна донација која ће нам помоћи пре свега у пружању помоћи нашим пацијентима, у повећању и унапређењу система примарне здравствене заштите становништва Општине Пландиште.

Подсећајући на чињеницу да је “Општина Пландиште врло разуђена (има 14 насељених места – прим. Старт 013) те је неопходно прећи велику километражу како би дошли до свих пацијената и пружили једнаку здравствену заштиту свим грађанима“, директор др Дрљевић је истакао да је зато донација санитета од велике важности за континуирано и квалитетно пружање услуга свим грађанима.

„Захвалио бих се овом приликом Покрајинском секретаријату за здравство и секретару др Зорану Гојковићу на врло вредној донацији, као и председнику Општине Пландиште Јовану Репцу на свом труду и залагању за успешну реализацију свих пројекта” – додао је др Небојша Дрљевић.

Пројекат „Једним путоказом до 14 насељених места“ суфинансира Општина Пландиште, Решење бр. 681-3/2023-II од 22. 5. 2023. Ставови изнети у медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.