ПОДРШКА ГРАДА ПАНЧЕВА... полазници колоније са својим гошћама

Делиблатски песак

Филмска колонија Регионалног центра за таленте „Михајло Пупин“ Панчево, 23. по реду

ДА СЕ ПОСТАНЕ „НЕКО“ И ВРАТИ У СВОЈ ГРАД!

• Ове године учињен је велики напредак у раду колоније, првенствено у добрим сценаријима, као и у самом процесу реализације – истакла је Марија Јевић, чланица Градског већа Панчева, задужена за културу и омладину, која је заједно са мр Татјаном Божић, већницом за образовање, посетила колонију

У организацији Регионалног центра за таленте „Михајло Пупин“ Панчево, а уз подршку Града Панчева, у филмском амбијенту у Делиблатском песку на делу је 23. по реду филмска колонија, на којој учествује 25 полазника, чланова групе за филм РЦТ „Михајло Пупин“.

Учеснике колонијеж обишле су чланице Градског већа Панчева, Марија Јевић, задужена за културу и омладину, и мр Татјана Божић, задужена за образовање.

Изражавајући задовољство што колонија сваке године постиже све боље резултате, Марија Јевић је подсетила да:

Регионални центар за таленте „Михајло Пупин“, у сарадњи са Градом Панчевом, увео је последњих неколико година новине које показују добар смер којим колонија наставља свој пут. Током одржавања филмске колоније ангажовани су и укључени и гостујући предавачи, који имају и улогу саветника у самом процесу стварања филма на терену. Један број гостујућих предавача остају као редовни гости колоније, али укључени су и предавачи из мање покривених области филмске уметности, попут графичког дизајна, светлости на филму, сценографије, музике, шминке и маске – рекла је Марија Јевић, истичући да је „ове године учињен велики напредак, првенствено у добрим сценаријима, као и у самом процесу реализације.“

Иначе, полазници колоније су прошле године снимили четири кратка филма, а оно што је ове године специфично је да је РЦТ „Михајло Пупин“ у рад са полазницима укључуио и старије чланове, Милану Миљковић, студенткињу треће године филмске режије на ФДУ, као и Аљошу Дакића, дипломираног филмског редитеља на ФДУ.

Ево шта је тим поводом изјавила мр Татјана Божић, градска већница за образовање:

Увек се радујемо када бивши ученици, полазници РЦТ „Михајло Пупин“, добитници многих награда из разних научних области, па и награда које уручује Град Панчево, буду касније и предавачи млађим генерацијама. То значи да смо као Град успели да их мотивишемо да остану у свом граду и пренесу знања на млађе генерације“ – исткла је већница Божић.

И за крај, ево ко су, поред 25 полазника, учесници овогодишњи колоније:

Иван Ракиџић, редитељ, координатор колоније,

Др Драгољуб Цуцић, руководилац РЦТ „Михајло Пупин”,

Др Александра Миловановић, професорка ФДУ, предавач,

Лука Ивановић, студент камере ФДУ, предавач,

Божидар Зечевић, публициста и драматург, предавач,

Драгутин Ћирковић, професор ФДУ, предавач,

Угљеша Шајтинац, професор на Академији уметности НС, предавач,

Јелена Ђокић, професор ФДУ, предавач,

Ненад Поповић, асистент ФДУ, предавач,

Вања Шибалић, доцент ФДУ, предавач,

Раденко Ранковић, професор продукције на ФДУ, предавач,

Романа Вујасиновић, доцент, сниматељ и монтажер ФДУ, предавач,

Пратеће техничко и помоћно особље,

Гости из ЛАФ-а (Лозовик).