УЗ СТАН И ЕДУКАЦИЈЕ... Драгана Митровић на уручењу споразума о донацији

Београд – Вршац

Вредна донација Граду Вршцу за реализацију пројекта „Социјално становање у  Балати“

БИЋЕ ЗБРИНУТО 19 ПОРОДИЦА

• Укупна вредност донације износи 753.400 америчких долара, од чега Европска унија донира 640.390  америчких долара, док су преостала средства обезбеђена из буџета Града Вршца

Градоначелница Вршца Драгана Митровић присуствовала је данас у Београду церемонији уручења споразума о донацији за пројекат „Социјално становање у Балати“.     Укупна вредност донације износи 753.400 америчких долара, од чега Европска унија донира 640.390  америчких долара, док су преостала средства обезбеђена из буџета Града Вршца. За потребе реализације овог пројекта Град Вршац, такође је обезбедио парцелу која је у власништву Града, а у претходној години опредељена је за социјално становање, те припремио потребну урбанистичко –грађевинску документацију неопходну за почетак изградње нових стамбених јединица у оквиру овог пројекте. Предвиђени рок за завршетак пројекта је 31.10.2022.

„Град Вршац препознао је потребу за повећаним социјалним укључивањем чланова друштва који припадају осетљивим групама, између осталих укључујући и ромску заједницу, како бисмо им омогућили достојанствен живот и активно учешће у друштву. У оквиру овог пројекта биће збринуто 19 породица које живе у неодговарајућим и несигурним условима. Породице ће бити смештене у новоизграђеним вишепородичним зградама и вишепородичним кућама, чија изградња је планирана овим пројектом. Поред саме изградње, организоваћемо бројне радионице и едукације које подразумевају подршку у образовању, унапређење могућности запошљавања, самозапошљавања и приступа различитим услугама социјалне заштите.“ изјавила је градоначелница Вршца Драгана Митровић, након церемоније  уручења споразума.

Програм „Подршка Европске уније социјалном становању и активној инклузији” (ЕУ EU SHAI) осмишљен је да побољша примену политика социјалне инклузије у Србији и обезбеди одржива стамбена решења праћена мерама активне инклузије за најугроженију популацију. Канцеларија Уједињених нација за пројектне услуге (UNOPS) изабрана је као имплементациони партнер, док су национални партнери и корисници програма Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, као и Министарство за европске интеграције, а у име Града Вршца партнери на пројекту су Центар за социјални рад Града Вршца и НВО Импулс Вршац.

Пројекат „Град Вршац – грађанин као кључни актер градске локалне самоуправе“ суфинансира Град Вршац.
Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.