ПОЧЕТАК САРАДЊЕ... са пријема у Амбасади Финске

Ковин

Вредна донација Амбасаде Финске Библиотеци „Вук Караџић“

ЈЕР ОНА НИЈЕ ЗАБОРАВИЛА СВОЈ КОВИН

• Повод је посета, до пре 20 година, Ковинке Данијеле Уси – Симоле свом родном месту и Библиотеци „Вук Караџић“, где ће, 25. јуна, говорити о својој садашњој домовини, њеној култури, традицији и обичајима

Уочи гостовања Данијеле Уси- Симоле, бивше Ковинке, која већ 20 година живи и ради у Финској, директорка Библиотеке „Вук Караџић“ Ивана Јованов и дипл. библиотекарка Маја Анчуљ биле су гошће на пријему у Амбасади Финске у Београду, који је за њих организовао Њ.Е. Никлас Линквист, амбасадор Финске у Србији.

Изражавајући задовољство гостовањем своје земљакиње у ковинској Библиотеци, амбасадор Линквист је гошћама уручио пригодне поклоне – најновије књиге финских књижевника, као и промо материјал, који ће бити приказан 25. јуна, када у Библиотеци буде гостовала Данијела Уси-Симола, која ће говорити о култури Финске и свему ономе што ову скандинавску земљу чини посебном.

Захваљујемо се амбасадору Финске на вредним донацијама. Добили смо неколико књига финских аутора који су преведени на српски језик, а које ће наши корисници имати прилике да читају. Међу њима су и најновији романи. Радује нас чињеница да нам је додатно обогаћен и дечји фонд. Поклоњени су нам и разноразни промо материјали које ћемо изложити 25. јуна“, истакла је Ивана Јованов, директорка Библиотеке „Вук Караџић“ Ковин.