Вршац

Још две куће на селу у акцији Министарства за бригу о селу „Кућа селу“

ЈЕДНА У РИТИШЕВУ И ЈЕДНА У УЉМИ

  • Град Вршац, годинама уназад, унапређује услове и квалитет живота у селима, а и даље ће улагати у економски развој села и стварати услове за што квалитетнији и садржајнији живот становника руралних средина -истакао је Славиша Максимовић, члан Градског већа за рурални развој

После спроведеног конкурса Министарства за бригу о селу, уа акцији „Кућа на селу“, Град Вршац потписао је још два уговора о додели средстава за куповину кућа са окућницама на селу, чиме је решен проблем становања за још две породице.

У име Града Вршца уговоре је потписао  Славиша Максимовић, члан Градског већа Вршца, задужен за рурални развој:

„Локална самоуправа је наставила са праксом конкурисања и пружања подршке младим брачним паровима и другим суграђанима који спадају у категорију младих, заинтересованим да почну или унапреде свој живот на селу. Потписана су два уговора за породице из Ритишева и Уљме. Конкурс је још увек отворен и сви заинтересовани млади људи који желе да започну самостални живот на селу, могу конкурисати за куповину кућа са окућницом у вредности до 10.000 евра, уколико испуњавају услове који се захтевају Конкурсом. Град Вршац, годинама уназад, унапређује услове и квалитет живота у селима кроз изградњу комуналне инфраструктуре, унапређењем социјалне и здравствене сигурности, улагањем у образовање, културу и спорт и даље ће улагати у економски развој села и стварати услове за квалитетнији и садржајнији живот становника руралних средина”, истакао је Славиша Максимовић, члан Градског већа за рурални развој.