НАЈБОЉИ... мр Татјана Божић у друштву најбољих средњошколаца Панчева

Панчево

Уручене награде најбољим средњошколцима у школској 2023/2024. години

ВРЕДАН ПОДСТИЦАЈ ЗА ДРУШТВО НАЈБОЉИХ

• После најбољих матураната основних школа и најбољих средњошколаца, следе и награде најбољим студентима, онима чија је просечна оцена изнад 9 – најавила је мр Татјана Божић, градска већница за образовање

На пригодној свечаности у Музичкој школи „Јован Бандур“, мр Татјана Божић, чланица Градског већа за образовање, уручила је награде најбољим средњошколцима у школској 2023/2024. години. Са по 14.000 динара и књигом вредном 2.000 динара награђено је 55 свршених средњошколаца, носилаца дипломе „Вук Караџић“, међу којима је 11 ученика са звањем „ученика генерације“.

„Град Панчево дуже од једне деценије, традиционално, награђује најбоље ученике, матуранте средњих школа. Ове године из буџета Града издвојено је око 900.000 динара како би се наградило 55 ученика који су носиоци дипломе „Вук Караџић“, међу којима је и једанаесторо ученика генерације. Сви ђаци су добили новчану награду у износу од 14.000 динара и поклон књигу, за чију куповину је издвојено по 2.000 динара из буџета Града Панчева. Надамо се да ће новчана награда послужити приликом пријаве за полагање пријемних испита на факултетима или да ће је ђаци искористити на најбољи могући начин како би се обрадовали.

Поред најбољих средњошколаца, Град Панчево награђује и најбоље матуранте основних школа. За носиоце диплома „Вук Караџић“ организован је једнодневни излет, као и књига на поклон. Ове године смо децу водили у обилазак Ресавске пећине и водопада Лисине. Осим тога, као што знате, ускоро ће бити награђени и најбољи студенти, чија је просечна оцена изнад девет, а конкурс за пријаву је већ у току.

Град Панчево, сваке године за Дан града награђује ученике који остварују значајне резултате на државним и међународним такмичењима. Такође, у сарадњи са Канцеларијом за младе Града Панчева, свим носиоцима дипломе „Вук Караџић“ обезбеђен је бесплатан упис у Градску библиотеку, односно бесплатна обнова за 2024/2025. годину“, изјавила је мр Татјана Божић.

(Фото: еПанчево)