ИЗ АКЦИЈЕ У АКЦИЈУ... волонтери НИС-а на делу

Жабаљ

Волонтерска акција НИС—а „Улепшајмо заједно околину“

ДЕЧИЈИ ОСМЕСИ КАО НАГРАДА

• После уређења забавишта у Сефкерину, волонтери НИС-а преуредили су и простор Удружења родитеља и хранитеља деце и одраслих особа са инвалидитетом „Алтруист“ у Жабљу

Да је одлика јаких људи несебичност и пружање помоћи осетљивијима од себе, доказали су волонтери НИС-а, који су један дан провели у дружењу са децом и младима са инвалидитетом у Жабљу.

Том приликом, у оквиру акције под називом „Улепшајмо заједно околину“, волонтери НИС –а преуредили су простор Удружења родитеља и хранитеља деце и одраслих особа са инвалидитетом „Алтруист“.

Своју снагу и срца волонтери су ставили у службу улепшавања дворишта удружења, које је на крају дана блистало уз свеже обојену ограду и капију, као и обновљену фасаду. Овом акцијом родитељима деце са инвалидитетом, као и корисницима просторија удружења, омогућен је боравак у пријатнијем амбијенту и безбеднијим условима. Волонтери НИС-а награђени су за свој труд бројним осмесима деце и одраслих, али и новим пријатељствима стеченим у Жабљу.

Након Жабља, као и Сефкерина, у коме су недавно организовали уређењe забавишта, чланови Клуба волонтера НИС-а настављају са пројектима широм Србије и спремају се за нова дружења са децом којој ће пружити пажњу, љубав и осећај припадности.

Ове акције, које су осмислили сами запослени НИС-а, изабране су на недавно организованом компанијском конкурсу под називом „Улепшај! Подучи! Обрадуј!“. Од тренутка формирања клуба волонтера, до сада је реализован  низ успешних пројеката, пре свега у области помоћи социјално угроженим категоријама, као и заштити животне средине. У кратком периоду НИС-ови волонтери су уредили руски Некропољ у Београду и осликали хол Института за здравствену заштиту мајке и детета Србије „Др Вукан Чупић“, новогодишњим поклонима обрадовали децу у краљевачкој болници, Клиничком центру у Нишу, СОС селу у Краљеву, као и Дому за децу у Сремчици, а радили су и на уређењу Фрушке горе и кеја на Тамишу.