БРОЈНЕ СЕКЦИЈЕ КАО... Вишња Манојловић

Школе јужног Баната

Вишња Манојловић, в. д. директора ОШ „Јован Стерија Поповић“ Велика Греда

ПОКРИВАМО НАЈШИРИ СПЕКТАР

ЂАЧКИХ ПОТРЕБА

• Поред велике фискултурне сале и модернизованих учионица, ученицима и наставницима  на располагању су два кабинета са интерактивном таблом, 18 таблета, неколико покретних рачунара, видео-пројектор…

У другом делу нашег разговора са Вишњом Манојловић, директорком ОШ „Јован Стерија Поповић“ у Великој Греди, разговарамо о опремљености школе, наставним и ваннаставним активностима ученика, њиховим успесима,  као и о просторним условима за рад колектива.

Кад је реч о опремљености, у матичној школи постоје два кабинета са интерактивном таблом. Једна је на располагању ученицима нижих, а друга ученицима виших разреда.

Како каже директорка Манојловић, обезбеђена је употреба 16 таблета, неколико покретних рачунара и видео-пројектора. И наставницима и ученицима доступан је софтвер МозаБук.

Што се тиче издвојеног одељења у Милетићеву, оно располаже са две учионице и кухињом. И у Великој Греди и у Милетићеву постоје терени за мали фудбал, кошарку и одбојку на песку, а обе зграде су „покривене“ интернетом.

БРОЈНЕ СЕКЦИЈЕ КАО… Вишња Манојловић

Како каже директорка Манојловић, „квалитет наставе је на завидном нивоу, а у прилог томе говори и чињеница бројних успеха који ученици наше школе постижу на окружном, покрајинским и републичком такмичењу“.

Један од таквих успеха је онај из прошле године када је екипа ученика ове школе освојила 1. место на покрајинском такмичењу „Шта знаш о здрављу“, а ту су и успеси на регионалној смотри рецитатора, такмичењу из географије, као и на регионалном такмичењу у шаху.

Од наше саговорнице сазнајемо да у школи постоје четири актива, 11 тимова, две комисије, четири дечје организације, а наставници и ученици, сем у пројектним активностима,  учествују и у бројним културним манифестацијама којима се обележавају важнији датуми, као што је школска слава Свети Сава, 8. март, Дан школе. Сунчана јесен живота, манифестација посвећена бакама и декама, затим, Стеријини дани, Дан толеранције, Дан писмености, Светски дан књиге итд. итд.

Сем тога, у школи су бројне и спортске активности. Изабрани спорт у школи је одбојка у шестом, седмом и осмом разреду,  за пети разред је уведена обавезна физичка активност, и то један и по час недељно, а у плану су две школске спортске недеље.

-Ученици у нашој школи укључени су у разне слободне активности и секције, што им омогућава да открију, задовоље и даље унапреде сферу својих интересовања, склоности и способности за поједине области живота, рада и стваралаштва. У школи раде бројне секције: драмско-рецитаторска, новинарска, музичка, еколошка, саобраћајна, библиотечка, шаховска, фудбалска и одбојкашка, као и језичка радионица – каже наша саговорница Вишња Манојловић, в. д. директора ОШ „Јован Стерија Поповић“ у Великој Греди, којој захваљујемо на љубазности и брзом одзиву на наш позив за разговор.

ПРОСТОР

ОШ „Јован Стерија Поповић“ у Великој Греди располаже са адекватним просторним условима за остваривање циљева образовно-васпитног процеса, а то су:

• Соба за децу предшколског узраста

• Кабинети за историју и географију, српски, енглески и немачки језик, техничко, ликовно и музичко, биологију и хемију, математику и физику, као и за информатику

• Учионице за 1, 2, 3. и 4. разред

• Библиотека која располаже фондом од преко 9000 књига, приручника и часописа

•Фискултурна сала са кабинетом за наставника физичког васпитања

• Трпезарија и кухиња

• Канцеларије за стручног сарадника, директора и секретаријат

• Соба за разглас и ученичке организације

СиБ