ЗАСЛУЖЕНО... Зденка Јокић и признање ПКС

Панчево

Плакета Привредне коморе Србије у сектору услуга ЈКП-у „Грејање“

ПРИВРЕДНИЦИ ЗНАЈУ  ШТА НАГРАЂУЈУ

• Признање је само потврда великих напора које чинимо да будемо увек на висини задатка и да увек испуњавамо очекивања наших потрошача – каже Зденка Јокић

На 6. седници Парламента привредника, одржаној 10. децембра у Регионалној привредној комори Србије за Јужнобанатски управни округ, у свечаном делу седнице додељене су плакете у три области: пољопривреди, привреди и сектору услуга. Плакете у прве две области добили су белоцрквански „Јужни Банат“ и алибунарски „Парилаб“, док је у сектору услуга плакету добило панчевачако ЈКП „Грејање“.

Био је то пригодан повод да посетимо в. д. директора „Грејања“ Зденку Јокић и да је питамо како оцењује ово високо признање ПКС, посебно имајући у виду чињеницу да је оно освојено  у првој години њеног „директоровања“ овим комуналним предузећем.

-Морам признати да ми је признање Привредне коморе Србије изузетно драго, јер је оно потврда великих напора које смо ја и мој тим учинили  да „Грејање“, и у функционалном и у организационом смислу, испуњава очекивања и нашег оснивача, Града Панчева,  али првенствено наших потрошача  – каже Зденка Јокић, посебно истичући да „посебни тежину“ има чињеница да је ово значајно признање стигло у првој години, у којој је она, као в. д. директора,  на челу овог предузећа, као и чињеница да је „Грејање“ увело стандарде ISO 5001,  с којима се баш не може похвалити велики број предузећа, у привреди, уопште.

А шта је то посебно урађено у овој години, питамо нашу саговорницу?

-Најпре да кажем да смо учинили значајно побољшање на организационом плану, што само по себи доводи и до ефикаснијег и рационалнијег пословања, тако да, упркос чињеници да  због забране запошљавања имамо проблема да свуда стигнемо на време, ипак успевамо да будемо увек где је потребно како би систем грејања функционисао са што мање проблема, а кад проблеми услед „више силе“ ипак искрсну, да они што краће трају – напомиње наша саговорница.

Излазећи у сусрет потребама и жељама својих корисника, грађани од 1. октобра своје рачуне, без провизије, разуме се, могу у „Грејању“ плаћати цео дан, од 7. до 19 часова, што до тада није био случај, јер је служба наплате радила само до 15 часова.

-Да, то је то, желели смо да наши потрошачи имају цео дан на располагању да нас посете, тако да не морају, ако раде до 3 сата, да иду на друге шалтере и плаћају провизују, већ наше услуге могу платити на нашим шалтерима, и после свог радног времена – каже директорка Јокић.

Припремајући се за нову грејну сезону, ЈКП „Грејање“  је извршило бројне ремонте у својим објектима. Тако је, каже Зденка Јокић,  промењен котао на „Содари“ и „уместо претходног од 5 мегавата уграђен је нови од 17 мегавата, затим, набављено је шест пакетних подстаница, како  за нове, тако и за за старе кориснике, тамо где је то било неопходно, а у току је набавка контејнерске подстанице за санитарну топлу воду и економајзера за котао на топлани на Котежу 2.“

За крај, шта друго рећи с наше стране, осим да директорки Јокић честитамо на признању и да јој пожелимо нове успехе. То смо и учинили, а заузврат смо почаствовани осмехом који говори више од речи. Сасвим природно, с  обзиром на досадашње резултате и тако значајно признање, и то већ у првој години на функцији в. д. директора једног комуналног предузећа, од којег се увек очекује… Они који њему плаћују рачуне, добро знају шта!

СиБ (Старт 013)

Пројекат “Панчево – локална самоуправа у форми самоуправе грађана” су/финансирао Град Панчево