ЗА СВЕ УЗРАСТЕ И СВА ВРЕМЕНА... хор „Bella musica“ и Никола Давид

Бела Црква

Спектакуларни годишњи концерт Градског хора „Bella musica“

ВЕЛИКЕ ОВАЦИЈЕ, АЛИ И ПОНЕКА СУЗА

• Као и сваке године, тако и ове, манифестацију „Белоцрквански карневал“ на само себи својствен начин обележио је и хор „Bella musica“

Нема шта. „Bella musica“ je хор с којим се Бела Црква прочула далеко ван граница ове општине, али и Републике Србије.

И ове године „Белоцрквански карневал“ је, на његовом самом крају, обележио спектакуларни наступ овог хора, који је својим хорским и солистичким наступима измамио овације презадовљне публике, а код оних мало више емотивних, богами и по коју сузу. А како и не би. Била је то музика за сва врмена, како она прошла, која никад не пролазе, тако и она која долазе, и увек ће изнова долазити. Посебне емоције биле су оне изазване песмама које су подсећале на дане бивше државе која се звала СФРЈ.

Професори Данијела Јокановић и Ненад Јокановић, као и наставница Гордана Николић, непогрешивим избором репертоара доводили су атмосферу у белоцркванском Центру за културу до усијања, посебно избором староградских песама, али и извођењем народних кола, што је изазвало спонтано одушевљење, већ ионако „напаљене“  публике. Било је то само још једно успело подсећање на чињеницу да су та кола, као српска културна баштина, уврштена  на  Унескову листу нематеријалног културног блага човечанства.

Уз све ово не смемо заборавити ни наступ редовног госта на наступима „Bella musica“ , a тo je професор Никола Давид, непревазиђени тенор, иначе, рођени Белоцркванин, који је одржао и свој самостални солистички концерт у сали белоцркванског Музеја.

Сем у наступу Николе Давида, публика је уживала слушајући ванвременске интерпретације песама и узвођењу Снежане Танасковић, Тање Секулић, Валентине Вотипке Тот, Љубине Шупић, Данијеле Стаменковић и Биљане Станисављевић.

Иначе, хор „Bella musica“ je ове године, 8. марта, прославио свој 7. рођендан, а од 2013. је озваничен као „Градски хор“. Уз свесрдну подршку локалне самоуправе, хор „Bella musica“ jе своје умеће пренео љубитељима хорског и соло певања овакве врсте музике широм света, учествујући на бројним фестивалима и враћајући се са њих са бројним признањима.

(Старт 013)

Пројекат „Бела Црква јуче и данас – оно што остаје“ суфинансира Општина Бела Црква