ВИДИМО СЕ И У ПЕТАК... Александар Софић и Јарослав Хрубик након потписивања уговора

Ковачица

Потписан уговор са Покрајинском владом о суфинансирању израде плана развоја Општине

А У ПЕТАК ЈОШ ЈЕДАН УГОВОР!

• За реализацију пројекта израде плана развоја Општине Ковачица, Покрајински секретаријат за региОнални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу издвојиће 642.000 динара
• Најављено потписивање још једног значајног уговора

Јарослав Хрубик, председник Општине Ковачица, потписао је у Покрајинској влади уговор којим су обезбеђена средства за суфинансирање израде плана развоја Општине Ковачица, а за петак је најављено потписивање још једног, и те како занчајног уговора.

Покрајински секретаријат за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу се овом уговором  обавезао да учествује у суфинансирању пројекта израде плана развоја Општине Ковачица, у износу од 642.000 динара, а пројекат се  мора завршити најкасније до 31. децембра ове године.

План развоја мора да садржи анализу постојећег стања, визију, затим, приоритетне циљеве развоја, преглед и опис мера за остваривање приоритетних циљева развоја и начин спровођења њњихове реализације.

Јарослав Хрубик је тим поводом изјавио да  ће овим пројкетом Општина Ковачица имати јасно дефинисан циљ у погледу развојних потенцијала и, сходно томе, приоритетна улагања усмеравати на развојне циљеве.

Покрајински секретар Александар Софић је нагласио „да су планови развоја хијерархијски највиши документи развојног планирања који на локалном нивоу садрже дугорочне планске пројекције за период од најмање седам година“.

А оно што је још од посебног значаја за развој Општине, најављено је да ће у петак бити потписан још један важан уговор за Ковачицу, уговор којим ће се направити значајан корак ка почетку реализације пројекта изградње нове зграде Галерије наивне уметности, а то је суфинансирање  израде пројектно-техничке документације.

(Фото: ПВ)

Пројекат „Општина Ковачица – будућност у огледалу времена садашњег“ суфинансира Општина Ковачица
Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.