Ковин

Акција мотивације ромског становништва за вакцинисање

УСПЕШНО УПОЗНАВАЊЕ СА ЗНАЧАЈЕМ ВАКЦИНАЦИЈЕ

• Чланови Општинског тима боравили су у Баваништу, Дубовцу и Гају и, што се одзива тиче,  резултати су сасвим задовољавајући
• Следе нове посете

Душан Максимовић и Милан Милованов, помоћници председника општине, као и Весна Новаков,  координаторка за Роме на територији општине Ковин, боравили су током протекле седмице у Баваништу, Дубовцу и Гају,  и то у својству чланова општинског тима за помоћ при пријављивању за вакцинацију, а са циљем мотивације ромског становништва за вакцинисање.

У овој акцији упознавања са значајем имунизације учествовао и  Стеван Јовановић, члан Националног савета ромске националне мањине.

Иначе, ова кампања  одвија се у складу у сарадњи и у складу  са смерницама Министарства државне управе и локалне самоуправе. Да би акција била што успешнија  одштампани су и дељени леци – брошуре и на ромском језику, а све са циљем да се непосредно, на терену,  што више људи упозна са значајем вакцинације у борби против коронавируса.

Треба напоменути да је одзив  ромског становништва у сва три посећена  три насељена места био задовољавајући. Имајући у виду ту чињеницу,  општински тим за промоцију вакцинације ће целу акцију поновити, и то не само у Баваништу, Дубовцу и Гају, него и у другим насељеним местима ковинске општине, онолико колико за тако нешто буде интересовања.

И даље је на снази, подсећају из општинског тима, одлука да се пријављивање заинтересованих може обавити у седишту сваке месне заједнице на територији општине Ковин.

Пројекат „Општина Ковин – будућност у огледалу времена садашњег“ суфинансира Општина Ковин.
Ставови изнети у подржаном медијсском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.