ОСМЕСИ СВЕ ГОВОРИ... коначно своји на своме

Вршац

Уручено 40 кључева нових станова за 40 избегличких породица из БиХ и Хрватске

САМО ЈЕДИНСТВЕНИ У СИГУРНУ БУДУЋНОСТ

Од тренутка када сте напустили своја вековна огњишта и крочили на вршачко тло, трудили смо се да будемо добри домаћини, а ви сте одмах постали, део нас, наши драги суграђани – истакла је Драгана Митровић, градоначелница Вршца

У оквиру Регионалног стамбеног програма, потпрпјекат 8, у Вршцу су јуче уручени кључеви нових станова за 40 избегличких породица из БиХ и Хрватске.

Свих 40 станова налазе се у новоизграђеној згради, површине 2.800 метара квадратних, а средства за изградњу, у износу од 1,22 милиона евра, обезбеђена су сарадњом Града Вршца са Комесаријатом за избеглице миграције, уз финансијску подршку више фондова Европске уније.

Кључеве срећним породицама уручила је Драгана Митровић, градоначелница Вршца, истичући да је Град Вршац, као одговорна локална самоуправа, препознавајући потребе својих становника ушао у реализацију пројекта, обезбеђујући грађевинско земљиште и сву потребну инфраструктуру, у вредности од 20 милиона динара, све како би се коначно ушло у последњу фазу решавања стамбених проблема савих избеглица које су свој нови дом потражили у граду Вршцу.

ЗАЈЕДНО СА ГРАДОНАЧЕЛНИЦОМ… испред својих будућих сталних домова

Драги суграђани, који сте, бежећи од ратне стихије нашли уточиште у нашем граду, велико ми је задовољство што данас могу да вам се обратим у, за вас, тако важном животном тренутку, како бисмо уручили кључеве још 40 станова и тиме отворили ново поглавље у вашем животу. Од тренутка када сте напустили своја вековна огњишта и крочили на вршачко тло, трудили смо се да будемо добри домаћини, а ви сте одмах постали, део нас, наши драги суграђани. Хвала вам што и ви, већ више од две деценије, са осталим Вршчанима, доприносите развоју нашег града и унапређењу друштвене заједници у којој сложно живимо све ово време” – истакла је градоначелница Драгана Митровић, додајући да је Град Вршац уложио значајна средства и доста напора како би систематски било решено стамбено питање преосталих избегличких породица, након чега можемо слободно рећи, да улазимо у последњу фазу стамбеног збрињавања избеглих и прогнаних лица у нашем граду.

На крају је Драгана Митровић, пожелевши свим новоусељеним станарима пуно среће и топлине у новим домовима, рекла даваше патње су за вас свакако незаборавне, али ако сви заједно поделимо терет минулих времена, уз ваша сведочанства и сећања можемо гајити наду да нам се сличне ствари више никада не понове.

Морамо бити јединствени, јер само тако можемо градити сигурну будућност за сву нашу децу и њихово потомство” – истакла је градоначелница Митровић.

(Старт 013)