БУДУЋА ЗВЕЗДА... млада Уздинака Ванеса Крецу

Уздин

Одржан 34. Фестивал популарне музике „Младост пева“

НА КРАЈУ, НАЈБОЉА ЈЕ УЗДИНКА ВАНЕСА

• Нико нема такву организацију, такмичаре, жири, таленте и публуку какву има Фестивал „Младост пева“ – истакако је Петар Вишњички, заменик председника Општине Ковачица, поздрављајући учеснике фестивала

Фестивал популарне музике „Младост пева“ одржен је протекле у суботе у Уздину, по 34. пут, што најбоље говори о његовој утемељености у културни и певачки миље општине Ковачица, и не само општине Ковачица.

У име Општине Ковачица, учесника овог фестивала, чији назив најбоље говори о његовом карактеру, поздравио је Петар Вишњички, заменик председника општине.

Вишњички је, отварајући фестивал, истакао да је „Младост пева“ јединствен фестивал у целој Србији, и да због тога подршка Општине неће изостати свима онима који желе да раде на његовом даљем омасовљењу, као и да Музичка омладина, као организатор фестивала, може увек рачунати на Општину као сигурног партнера. Упоређујући овај, са сличним фестивалима ван општине Ковачица, Вишњички је рекао да „нико нема такву организацију, такмичаре, жири, таленте и публику, какву има „Младост пева“ у Уздину.“

Потом је, уз пратњу оркестра Александра Дујина из Новог Сада, наступило 11 младих такмичара и такмичарки, сви са изузетним певачким квалитетима, тако да је пред жиријем био изузетно тежак задатак, да би за најбољу учесницу фестивала прогласио Ванесу Крецу из Уздина.

Иначе, о значају овог фестивала говоре и присутни: Даниел Бала, саветник у Генералном конзулату Румуније у Вршцу, Адриан Борка, покрајински Секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине, Мариус Рамијанц, шеф Одељења за културу Национаолног савета румунске националне мањине, као и Стелиан Балан, заменик председника Скупштине општине Ковачица.

Сем приссутних, о значају Феистивала „Младост пева“ говоре и они који су, н аовај или онај начин, учествовали у његовом организаовању, а то су: Министарство културе Србије, покрајински Секретаријат за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама, покрајински Секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине-националне заједнице, Општина Ковачица, Национални савета румунске националне мањине, Одељење за Румуне ван граница, Завод за културу војвођанских Румуна, Румунска православна црква у Уздину, а ту су и бројни привредни субјекти.

(Фото: Ковачица Инфо)

Пројекат „Општина Ковачица данас – оно што остаје и сутра суфинансира Општина Ковачица.
Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.