ПОДРШКА ЦРКВАМА... Милош Марков са црквеним великодостојницима Општине Опово

Опово

Уручени уговори за суфинансирање пројеката верских заједница

ЗА СВАКО МЕСТО И ЗА ОБЕ ЦРКВЕ

• У Опову ће се реконструисати купола на Храму Светог оца Николаја и канцеларија католичког жупног дома, у Сакулама заменити црквени прозори, а у Баранди и Сефкерину следи сређивање парохијских домова

После успешно завршеног конкурса за суфинасирање пројеката верских заједница које делују на територији Општине Опово, Милош Марков, председник општине, уручио је пет уговора, четири уговора представницима Православне црквене општине: у Опову, Сефкерину, Баранди у Сакулама, као и један уговор представнику Католичке жупе у Опову.

Општина Опово је овом уговорима обезбедила реализацију пет пројеката верских заједница, водећи рачуна како о сваком насељеном месту у Општини, тако и о равноправности верских заједница.

Након што је поздравио све присутне представнике верских заједница, Милош Марков је свима пожелео успешну реализацију планираних пројеката, истичући да ће Општина и убудуће подржавати све активности верских заједница од значаја, не само за вернике већ и за све становнике у сва четири насељена места у општини Опово.

Присутнима се потом обратио Жељко Милованов, протонамесник Православне црквене општине Опово, следећим речима:

Користим прилику да се захвалим нашој локалној самоуправи која је и ове године, следујући традицију, помогла нашу црквену општину са новчаним средствима, која ће бити усмерена ка реализацији пројекта обнове куполе нашег храма.

Наша купола је обновљена 1928. године, тако да се за пет година навршава 100 година од последње обнове куполе Храма Светог оца Николаја у Опову. Будући да се приближавамо јубиларној двестагодишњици храма, 2030. године, ми смо ова средства усмерили на обнову куполе.

Наравно, да није Општине и да није благочестивог народа нашег места ми не би смо могли реализовати овај пројекат. Постоји добра воља код људи, као што постоји и добра воља код локалне самоуправе, да наш храм настави да „светли“ у свом сјају не би ли био нашим потомцима за пример, а прецима на славу. Користим прилику да позовем народ, грађане и мештане Опово, уколико могу и уколико желе да помогну новчано обнову куполе како би смо пројекат реализовали на време.

Осим овог пројекта, у Опову ће се реконструисати и канцеларија католичког жупног дома, у Сакулама ће се заменити црквени прозори, а у Баранди и Сефкерину ће се радити на сређивању парохијских домова.

(Фото: Глас Опова)

Медијски пројекат „Општина Опово – један путоказ за четири насељена места“ суфинансира Општина Опово.
Ставови изнети у медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.