Пландиште

Уређење каналске мреже и уклањање растиња у атару Велики Гај

НИШТА БЕЗ ТЕШКЕ МЕХАНИЗАЦИЈЕ

• После Великог Гаја, радови се настављају у атарима Банатског Соколца, Милетићева и Марковићева

У склопу реализације послова на сређивању саобраћајне и комуналне инфрстуктуре на територији Општине Пландиште, тренутно су  у току су радови на уређењу каналске мреже и уклањању растиња у атару села Велики Гај.

„Одржавање каналских мрежа, прочишћавање и уклањање растиња је од великог значаја за развој и унапређење пољопривреде на територији Општине Пландиште. С обзиром на велику површину коју морамо да покријемо и на вегетицију која је у овом периоду изузетно јака, радови се изводе интензивно на најкритичнијим деоницама. На појединим деловима каналске мреже у атарима шибље и растиње представља озбиљни проблем за слободно отицање атмосферске воде и стога смо буџетом предвидели радове са циљем решавања великих проблема који настају задржавањем воде.

Захваљујући ажурности извођача радова, ВДП „Јужни Банат“, успели смо да уредимо део каналске мреже у потесу атара Велики Гај, укупне дужине око 11 км. Након тога радови ће се наставити на главним одводним каналима у потесу атара Банатски Соколац, Милетићево и Марковићево“, рекао  је Јован Репац, председник Општине Пландиште, додајући да је дужина каналске мреже изузетно велика и да се радови одвијају према степену угрожености, али и да ће интензитет радова бити све већи.

(Фото: еВршац)

Пројекат „Општина Пландиште – грађанин у функцији главног актера локалне самоуправе општине“ суфинансира Општина Пландиште.
Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.