Дупљаја

Удружење жена „Дупљајска колица“ организовало прву „Штрудлијаду“

ПОРЕД ШТРУДЛИ И – ХУМАНОСТ

• Удружење жена из Дупљаје је једно од млађих удружења наше општине и драго ми је што су успели да организују ову манифестацију, окупе велики број учесника и посетилаца – истакла је Виолета Симић, председница Општине Бела Црква
• Финансијки ефекат манифестације иде за помоћ у лечењу Марине Веселиновић

Под покровитељством локалне самоуправе општине Бела Црква, а у организацији Удружења жена „Дупљајска колица“, у Дупљаји је одржана прва „Штрудлијада“, кулинарска манифестација која је наишла на изузетан одзив и привукла велики број посетилаца, не само из општине Бела Црква.

Колачи, а посебно штрудле, локални су специјалитет дупљајских домаћица, а сама манифестација је у функцији неговања старих српских обичаји и њиховој афирмацији, у чему су допринела и остала удружења жена са територије општине Бела Црква, тако да је манифестација била пун погодак и још једна атрактивна туристичка атракција за посетиоце ове општине.

„Удружење жена из Дупљаје је једно од млађих удружења наше општине и драго ми је што су успели да организују ову манифестацију, окупе велики број учесника и посетилаца и да на најлепши могући начин полако приводимо крају наше летње манифестације. Представљен је велики избор штрудли, домаћице су потрудиле и жири ће имати тежак задатак да изабере најбоље, истакла је Виолета Симић, председница општине.

Сем штрудли, на штандовима су се могли видети и атрактивни реквизити, женских руку дело, а финансијски резултат ове успеле манифестацији иде у хуманитарне сврхе, за помоћ у лечењу Марине Веселиновић.

Иначе, за најбољу штрудлу стручни жири је прогласио ону коју је направила Марија Миленковић, која је поручила да није битно која је штрудла најбоља, већ да је најважније да традиција прављења домаће штрудле пренесе и на оне млађе, будуће домаћице.

(Фото: БЦ Инфо)

Пројекат „Општина Бела Црква – грађанин у функцији актера општинске локалне самоуправе“ суфинансира Општина Бела Црква.