АКЦИЈА У ТОКУ... до Светог Илије биће све на нивоу, како слава заслужује

Милетићево

Уочи Илиндана, сеоске и храмовне славе, акција на уређењу јавних површина

И СЕЛУ И СЛАВИ ВРАТИТИ СТАРИ СЈАЈ

Сеоска слава у Милетићеву је некада била најпосећенија манифестација у општини Пландиште и сада се трудимо да селу вратимо стари сјај и оживимо успомене на једно од најлепших села у нашој општини – каже Војислав Ћурчић, председник Савета МЗ Милетићево

Савет Месне заједнице Милетићево увелико се припрема за прославу сеоске и храмовне славе, кој се обележава 2. августа, на дан Светог Илије.

Једна од активности је и сређивање паркова и зелених јавних површина, посебно оних оних око јавних установа и игралишта. Све те радове изводе радници ЈП „Полет“, с којим Месна заједница Милетићево има дугогодишњу успешну сарадњу.

Ево шта о томе и о значају славе каже Војислав Ћурчић, председник Савета МЗ Милетичево:

“Захваљујући одличној сарадњи са ЈП Полет Пландиште, Савет Месне заједнице Милетићево покренуо је велику акцију уређења јавних површина, како би село било у потпуности уређено пред храмовну славу Свети Илија.

Тренутно се изводе радови на кошењу травнате површине, уклањању растиња, уређењу гробља, уређењу зелених површина око Дома културе, Основне школе, Дома здравља, са крајњим циљем да село изгледа што лепше вим нашим суграђанима и како бисмо спремно дочекали све посетиоце и госте који сваке године долазе у наше село.

Сеоска слава у Милетићеву је некада била најпосећенија манифестација у општини Пландиште и сада се трудимо да селу вратимо стари сјај и оживимо успомене на једно од најлепших села у нашој општини” – истиче Војислав Ћурчић, председник Савета МЗ Милетићево.

(Фото: еВршац)

Пројекат „Једним путоказом до 14 насељених места“ суфинансира Општина Пландиште, Решење бр. 681-3/2023-II од 22. 5. 2023. Ставови изнети у медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.