У СВОМ СТИЛУ... Никола Драгаш са будућим сликарима и карикатуристима

Владимировац

Удружење родитеља и младих, на свој начин,  обележавају „Дечју недељу“

ПРАВЕ АКТИВНОСТИ У ПРАВО ВРЕМЕ

  • Удружење тренутно броји 12 активних чланова, који су за кратак период од оснивања спровели већ неколико успешних акција, од едукативних и рекреативних до оних из сфере културе, а све у корист деце и њихових родитеља

Удружење родитеља и младих Владимировац основано је 18. маја 2023. године, пре свега са циљем да малишанима у заједници омогући квалитетније и здравије одрастање, а, поред тога, и да се активно бави дешавањима  у њиховом окружењу која су од значаја за њихову садашњост и будућност.

Удружење тренутно броји 12 активних чланова, који су за кратак период од оснивања спровели већ неколико успешних акција, од едукативних и рекреативних до оних из сфере културе.

Прва је била радна акција уређивања парка у центру Владимировца, а након тога је организовано неколико биоскопа на отвореном, као и такмичење у старим играма. Иницијална реакција грађана Владимировца била је  више него позитивна, што им, како кажу, даје додатни подстрек да у истом духу наставе са новим активностима.

Једна од њих је акција коју су спровели поводом  „Дечја недеље 2023″ у сеоској Основној школи „Први мај“.

Тема је била „Безбедност деце на интернету“ а предавање су слушали ученици од V до VIII разреда, као и њихови родитељи. Дан касније, уследила је радионица „Шта све моје руке знају“, на којој је дечја машта радила свашта, а направљена је и мини изложба  радова чланова Удружења. Почасни гост био је Никола Драгаш, илустратор дечјих књига и уџбеника, и познати карикатуриста, који је, наводе из прес службе удружења,  „својом посетом у нама је пробудио дивне таленте, а код себе најлепше успомене родног Владимировца.“

Овогодишња  „Дечја недеља“  завршиће се и културном и едукативном поруком,  уз представу путујућег позоришта „Мери Попинс“ из Београда, а потом  и кратким предавањем професора Мирче Марана, који ће говорити  о традицији и историји Владимировца.

Ми можемо само додати, право удружење, у право време, са правим циљевима!

Све честитке, с наше стране!

Медијски пројекат „Општина Алибунар – много је раскрсница, али један је путоказ“ суфинансира Општина Алибунар.
Ставови изнети у медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио
средства.