ЗАЈЕДНО СА ОПШТИНОМ... правовременом дијагностиком до сигурнијег сутра

Алибунар

Почиње реализација пројекта „Превенција малигних и хроничних незаразних болести код жена у сеоским срединама кроз речи и дело“

ПРЕВЕНТИВА ЈЕ НАЈВАЖНИЈА, ЗАКАЖИТЕ ПРЕГЛЕД!

• Прегледи се заказују у Дому здравља Алибунар, радним данима у периоду од 9 до 13 часова, позивом на број телефона 641-269, као и пријавама у свим месним амбулантама, такође, телефонским путем

У сарадњи са Домом здравља „Алибунар“ у Алибунару, Општина Алибунар почиње реализацију пројекта „Превенција малигних и хроничних незаразних болести код жена у сеоским срединама кроз речи и дело“.

Планирано је да овај пројекат траје три месеца, у оквиру кога ће се вршити бесплатни превентивни прегледи жена и то: ултразвучни преглед абдомена, ултразучни преглед дојки и штитасте жлезде, као и гинеколошки преглед (колпоскопија и ПАПА тест). Прегледе ће вршити др Мира Павловић Ковачевић, специјалиста опште медицине, др Тамара Крстец, специјалиста опште медицине, др Вероника Гетејанц Сфера, специјалиста гинекологије и акушерства и др Бранислав Гајић, специјалиста радиологије.
Прегледи ће се обављати суботом од 9 до 14 часова у Дому здравља у Алибунару, Трг слободе 8.
Прегледи се заказују у Дому здравља „Алибунар“ у Алибунару радним данима у периоду од 9 до 13 часова, позивом на број телефона 641-269, као и пријавама у свим месним амбулантама, такође, телефонским путем.

Општина Алибунар ће обезбедити превоз свим женама којима је заказан преглед, уколико нису у могућности да превоз обезбеде самостално.
Позивамо све заинтересоване жене са територије општине Алибунар да искористе ову могућност и закажу преглед у циљу контроле, правовремене дијагностике и лечења.
Болест је излечива када се открије на време. Превентивни прегледи су
најважнији – поручују из Општине Алибунар.

Медијски пројекат „Општина Алибунар – много је раскрсница, али један је путоказ“ суфинансира Општина Алибунар.
Ставови изнети у медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио
средства.