ПО ПЛАНУ... прво, нова земља, па нова трава, па систем за заливање

Сефкерин

У току прва фаза радова на уређивању фудбалског терена

А КАД СВЕ БУДЕ ГОТОВО, БИЋЕ ТО…

• Сматрам да са реализацијом овог пројекта обезбеђујемо квалитетне услове за развој фудбала и спорта у Сефкерину – истако је Милош Марков, председник Општине Опово

У Сефкерину су у току радови на комплетном сређивању фудбалског терена, тако да ФК „Темпо“ своје утакмице, уместо у Сефкерину, игра у суседним Глогоњу.

Радови се финансирају средствима из буџета Покрајинске владе, односно њеног Секретаријата за омладину и спорт, у износу од 1,2 милиона динара, а након спроведеног конкурса, као и средствима из буџета Општине Опово, у износу до максималних 400.000 динара.

Радове је, заједно са покрајинским послаником Предрагом Гинцуљем, обишао Милош Марков, председник Општине Опово, који је том приликом подсетио да „финансирање спорта није само донација клубовима и Спортском савезу општине Опово и није једини систем којим локална самоуправа подстиче развој спорта.“

Један од битних сегмената је и спортска инфраструктура и из тог разлога данас смо овде. У питању ревитализација фудбалског терена у Сефкерину, где сада, у прве две фазе пројекта, имамо скидање површинског слоја земље, затим следи равнање терена, а након тога сејање траве и, у последњој трећој фази, поставка система за заливање. Идеја нам је када се целокупан пројекат заврши имамо један потпуно нов терен, освежен и раван јер морам да напоменем да је овде била разлика у висини терена што наравно није добро када се игра фудбал. Сматрам да са реализацијом овог пројекта обезбеђујемо квалитетне услове за развој фудбала и спорта у Сефкерину“ – истакaо је Марков.

(Фото: Глас Опова)

Пројекат „Општина Опово данас – оно што остаје и сутра“ суфинансира Општина Опово.
Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.