Вршац

У „Стерији“ почео рад на новој представи

ОТКАЧЕНА ПРОСИДБА

• У представи играју : Милош Ђуровић, Јована Андрејевић- Грујић, Соња Радосављевић и Срђан Радивојевић

У Народном позоришту „Стерија“ почео је рад на новој представи „Откачена просидба“ по тексту Зорана Божовића, а у режији Петра Пјера Рајковића.

У представи играју: Милош Ђуровић, Јована Андрејевић Грујић, Соња Радосављевић и Срђан Радивојевић. Сценограф и костимограф је Софија Лучић, а за врањански дијелекат биће задужен Бојан Јовановић.

Радња представе прати младог професора фонетике упознаје младу и амбициозну девојку, која му представља изазов због свог модерног начина говора и изговора речи, да је научи књижевном говору. Наравно, заплет постаје сложенији када се у читаву причу умешају њена мајка и његов отац.  До краја представе, професору ће већи изазов представљати да освоји модерну девојку.  Сложеним механизмима комедије, постиже се градација која ће сваком гледаоцу омогућити лични однос и став према ситуацији и јунацима, а врста и количина смеха биће валоризација дела.

„Зоран Божовић је написао актуелну комедију о свакодневним догађајима и ситуацијама у којима види драмске заплете од великог значаја за живот. За основу приче је узео познату мелодраму Џорџа Бернарда Шоа „Пигмалион“, али је прилагођена нашем менталитету и духу времена.“ изјавила је Снежана Удицки, директорка НП „Стерија“ Вршац.