Бела Црква

Свечано обележен 6. рођендан Белоцркванских мажореткиња

КУЛТУРНА ИНСТИТУЦИЈА ЗА СЕБЕ

• За шест година освојена су бројна признања, па и победа на Европском првенству

Пре шест година, 17., новембра, основан је КУД „Белоцркванске мажореткиње“, које су за само шест година успеле да постану познате далеко ван граница општине у којој су основане.

Иако основане са циљем да првенствено промовишу Белоцрквански карневал, мажореткиње су својим атрактивним и оригиналним наступима постале културна институција за себе, специфични белоцрквански бренд, који помера границе жанра у којем се препознавају.

Белоцркванске мажореткиње, за ових шест година, не само да су освајале бројна признања, оне су актуелне државне првакиње, а са европских првенстава увек су се враћале са медаљама, и златним, наравно.

У препуној сали Центра за културу у Белој Цркви, обележавајући свој 6. рођендан, мажореткиње су најпре наступиле са најмлађим чланицама, а потом су свој програм имале кадеткиње, па јуниорке, које су наступиле са кореографијом с којом су учествовале и на Европском првенсту, које је ове године, по први пут, одржано у Србији, у Сокобањи, захваљујући „Белоцркванским мажореткињама“.

Што се даљих амбиција тиче, мажореткиње су уверене да је мажорет плес нешто што и даље треба развијати, посебно у категорији „Штап“, како би и  ту била освојена медаља на на наредном Европском првенству у мажорет плесу.

СиБ (Старт 013)

Пројекат „Бела Црква јуче и данас – оно што остаје“ суфинансира Општина Бела Црква