Јубилеји

Педесети рођендан СОШО „Мара Мандић“ из Панчева

БЕЗ СУЗА НИЈЕ МОГЛО, НИКАКО!

Скоро једна приредба није изазвала толико емоција посетилаца у Културном центру Панчева, као она којом је протекле недеље обележено 50 година постојања  СОШО „Мара Мандић“ из Панчева.

Изванредно осмишљен програм, који су осмислили и припремили наставници, а реализовали ученици ове, по много чему,  изузетне школе, осим спонтаних излива одушевљења посетилаца који су испунили салу готово до последњег места, измамио је и понеку сузу код оних који нису могли да одвоје оно што им је навирало из душе  од онога што се одвијало пред њиховим очима. А таквих није било мало.

Наставници ове школе још једном су потврдили с колико љубави и преданости обављају овај посебно специфичан посао, који, како за прошли број Старта 013 рече  директор Бранко Куриљ, за све њих je – светиња.

Панчево

Плес матураната у Панчеву по десети пут

ЗВУЦИ СЛЕПОГ МИША“ И 628 ЊИХ

У петак, 19. маја, тачно у подне, 628 матураната панчевачких средњих школа је, уз звуке Штраусовог “Слепог миша” отплесало кадрил, чиме се Панчево, по десети пут, придружило великој групи европских градова где је матурантски плес постао традиционалан начин обележавања  краја средњошколског образовања.

 Плато испред зграде Скупштине града Панчева тог дана био је препун младих матураната који су са нестрпљењем  очекивали укључење у директан програм како би са другим матурантима из већег броја градова широм Европе започели плесне кораке кореографије које су увежбавали под надзором плесне групе “Беоденс”.

 Матурантски плес у Србији је први пут одржан 2005. године, а панчевачки матуранти су се прикључило две године касније, тако да су учествовали и у Матурантском плесу 2011. године када је оборен рекорд по броју учесника у симултаном плесу, а који је записан и у Гинисовој књизи рекорда.

Панчево

Промоција треће књиге песама Наде Ранковић

БАШ И НИЈЕ „ОНАКО УСПУТ“

У препуној сали Градске библиотеке у Панчеву, прошлог петка одржана је још једна промоција књиге још једне чланице Удружења књижевника „Прота Васа Живковић“ из Панчева. После недавне промоције збирке песама Марине Тот, овог пута се  бројним љубитељима поезије представила Нада Ранковић, такође, чланица овог удружења песника, међу којима је, додуше, много више песникиња, које све више постаје право друштво за све љубитеље, на посебан начин, писане речи.

О Надиној новој збирци песама, трећој по реду, под називом „Онако успут“, надахнуто и са пуно емоција говорио је рецензент Драган Петковић, познати песник из Јабуке, док су, поред ауторке, Надине стихове,  и о њима, читали и говорили њене колеге и колегинице из Удружења „Прота Васа Живковић“.

Караташ

Првенство Србије у малом фудбалу за основце

„МИКИНЕ“ ФУДБАЛЕРКЕ ПРВЕ У СРБИЈИ

Женска екипа Основне школе „Мирослав Мика Антић“ из Панчева освојила је прво место на државном првенству основаца у малом фудбалу, које је протекле недеље одржано у Караташу.

Младе фудбалерке су на завршном такмичењу,  конкуренцији осам екипа које су се квалификовале након победа на међуокружним такмичењима,  у финалној утакмици биле су боље од екипе ОШ „Аца Алексић“ из Александровца, и победом од 2:1 освојиле прво месо и пехар за најбољу екипу турнира.

Све честитке за Анђелу Вујанић, Тијану Николић, Нину Крсмановић, Јовану Тумару, Милицу Милошевић, Нађу Ивановску, Софију Грбин, Марију Димковић и сестре Мину и Нину Чавић и њиховог наставника физичког васпитања Драгана Радосављевића.