Нови Сад

Свечаност у Управи за капитална улагања у Новом Саду

НАЈВИШЕ ПАРА АЛИБУНАРУ

Председник општине Алибунар Предраг Белић свечано је потписао Уговор о додели средстава у области енергетске ефикасности, након завршетка  јавног конкурса за финансирање и суфинансирање пројеката у Покрајини. Предсставницима општина које су прошле на конкурсу,уговоре  је у име Управе за  капитална улагања Анутономне покрајине Војводине уручио директор Недељко Ковачевић.

У складу са одлуком о додели средстава, у укупном износу од 86,9 милиона динара, путем јавног конкурса за финансирање и суфинансирање пројеката, општини Алибунар је за Пројекат санације уличне расвете додељено 22.671.360 динара, што је уједно и највећи додељени износ у Покрајини.

Средства су додељена са циљем да се унапреди и модернизује инфрастурктура у општини, што ће утицати на уштеду у потрошњи електричне енергије и смањење емисије штетних гасова. Директан резултат је и побољшање еколошке ситуације, што ће ову средину учинити још здравијом.

 

Вршац

Туристичка организација Вршца на Сајму вина и меда у Неготину

А НА САЈМУ И ДУШАН И НИКОЛА

Туристичка организација Вршац, учествовала је и са својим винарима излагала вина вршачке регије на 12. Сајму вина и меда у Неготину. Сајам је одржан 12. и 13. маја на централном градском тргу.

Вина из Неготинске Крајине присутна су традиционално на Винофесту у Вршцу, а на неготинском Фестивалу, вршачка вина ове године промовисали су Душан Таталовић, купиново вино и Никола Цуцуљ винарија Виник. Захваљујући Николи Цуцуљу, који је велики мајстор Банатског винског реда „Свети Теодор“, посетиоци су имали потпуни доживљај Вршачког винског краја у укусима вина из Вршца. Током Сајма остварени су значајни контакти са партнерима у земљи и иностранству, а Сајам је комерцијална манифестација која је у основи окренута туризму и из тог разлога у понуди на сајамским штандовима нашли су се Путеви вина, рурални туризам, дегустација вина и хране, изложба сувенира, ручних радова као и промоција традиције винара и виноградара.

 (Према: ТО Вршац)

Панчево

Одржан Меморијални турнир “Марко Пековић – Пека”

ПЕКА СЕ НЕ ЗАБОРАВЉА

На кошаркашким теренима панчевачке Средње техничке школе „23. мај”, одржан је други Меморијални турнир “Марко Пековић – Пека”. Овај кошаркашки турнир организован је у знак сећања на Марка Пековића, ученика ове школе, спортисте, кошаркаша, који је прошле године трагично изгубио живот. На теренима популарне “Хемијске” школе окупило се неколико десетина кошаркаша који се се, у трочланим екипама, бориле за пехар, али је, ипак, подсећање на свог прерано отишлог друга и саиграча Пеку, било најважније, што је овај турнир донео свима који су то поподне провели на овим теренима.

  Иза овог турнира, као једног од начина да се сачува сећање на Марка, стоје његови школски другови, професори и руководство школе који су сви много учинили како би овај турнир заживео а организацију овогодишњег турнира финансијски је подржао и Град Панчево и Спортски савез града Панчева.