Акције

Загарантован добитак уз НИС Агро картицу

ПОКЛОН И – ПОЉОПРИВРЕДНА МАШИНА

• Богат фонд поклона укључује више од сто хиљада артикала, међу којима су и пољопривредне машине, картице за гориво од 100 или 50 литара, радна одела…

У сусрет јесењим пољопривредним радовима, НИС је за кориснике компанијске Aгро картице, уз ниже цене висококвалитетног горива домаће производње, моторног уља и робе широке потрошње, припремиo специјална изненађења на НИС Петрол бензинским станицама.

Приликом куповине најмање 30 литара евро дизела или гасног уља 0,1, уз НИС Aгро картицу, на одређеним НИС Петрол бензинским станицама, потрошач добија картицу која му одмах доноси загарантован поклон. Богат фонд поклона укључује више од сто хиљада артикала, међу којима су и пољопривредне машине, поклон картице за гориво од 100 или 50 литара, радна опрема, алати.

Као подстицај развоју пољопривреде, НИС као водећа компанија на домаћем тржишту нафтних деривата, већ четврту годину заредом обезбеђује многобројне погодности за пољопривреднике, кориснике НИС Aгро картице, уз коју потрошачи током целе године остварују попуст од 5 динара по литру евро дизела, односно 3 динара по литру гасног уља  0,1. НИС Агро картица обезбеђује додатне погодности на акумулирану потрошњу у зависности од количине купљеног гасног уља, односно евро дизела, а попусти који на тај начин могу да остваре корисници НИС Агро картице крећу се до чак 12 динара по литру стандардног и премијум дизел горива, односно до 8 динара по литру за гасно уље 0,1. Поред гасног уља и дизела евро пет квалитета, уз НИС Агро картицу пољопривредници остварују попуст од 15 одсто на асортиман NISOTEC  уља и мазива, односно 20 одсто на одабрану робу широке потрошње.

Више информација о великој НИС јесењој поклон акцији, као и информације о начину издавања и коришћења НИС Агро картице, доступне су на сајту www.nispetrol.rs, а могу се добити и бесплатним позивом на телефон кол центра НИС-а 08 0000 8888.

Многобројне погодности НИС Агро картице могу да се искористе у оквиру највеће малопродајне мреже у Србији, где је потрошачима на располагању висококвалитетно гориво еуро 5 квалитета домаће производње, уз широк избор допунског асортимана. Корисник НИС Агро картице може да буде физичко лице, предузетник или правно лице које има активни статус регистрованог пољопривредног домаћинства или газдинства, као и власник регистроване пољопривредне машине.

Албанија

Успех Србије на  Европском шампионату „Шта знаш о саобраћају“

И  ЕЛЕНА И ВЕЉКО, А  ИЗ ЈУЖНОГ БАНАТА!

На европском такмичењу које је одржано 15. септембра у Албанији,  екипа састављена од два дечака и две девојчице, представила је Србију, где је захваљујући досадашњим постигнутим резултатима, у веома јакој конкуренцији вршњака из читаве Европе наступила као један од фаворита. Међутим, за поен им је и овог пута, као и лане у Чешкој, измакло бронзано одличје, па су са освојених 690 поена завршили на 4. месту. На трећем месту, са само поеном више (691), нашли су се Руси са својом другом екипом, а на другом месту такође екипа Русије, са првим саставом и освојених 692 поена. Убедљиво најбољим резултатом, са освојених 700 поена бриљирали су, и ове године убедљиво били најбољи, такмичари из Летоније.

У екипи Србије, поред Анкице Чакајац из Чачка и Јована Николића из Београда,  било је и двоје Јужнобанаћана, Елена Стоја из Уздина и Вељко Поткоњак из  Омољице. Честитамо!

 

 

Ковин

Нови пројекат МУП-а и УСП у „Десанкиној“ школи

ПОХВАЛЕ ПРЕДАВАЧА, АЛИ И…

Од почетка ове, школске 2017/18. године, почела је реализација новог пројекта МУП-а и Управе саобраћајне полиције у сарадњи са школама под називом „Основи безбедности деце у 4. разреду основне школе“, а који ће се реализовати у оквиру часова одељенског старешине, једанпут месечно. Садржаји предавања су замишљени тако да оспособе ученике да у свакодневном животу примењују знања о сoпственој и општој безбедности из различитих сфера живота, које чине свакодневницу. 

У ОШ “Десанка Максимовић“ реализовано је прво предавање у оба одељења четвртог разреда, на тему „Безбедност деце у саобраћају“. Ученици су показали завидно знање у примерима доброг и лошег понашања деце у саобраћају и за то добили похвале предавача, саобраћајца Саше Крстића. Међутим, било је и оних информација које се тичу њихове безбедности као возача бицикла, па рецимо нису знали  да, до навршене дванаесте године живота, не смеју бити учесници у саобраћају уколико нису у пратњи родитеља. Такође су упознати и са обавезом везивања сигурносног појаса и правилима превоза  деце у ауту на предњем и задњем седишту.Порука коју су ученици веома добро разумели, јесте, да морају бити паметни, одговорни и пажљиви, како би у саобраћају били безбедни, преноси утиске са почетка пројекта учитељица Наташа Буљугић, ПР “Десанкине“ школе, која је и аутор фотографије са прве радионице.

(Према: Општински портал)