Селеуш

Почео откуп станова додељених избеглицама

СА РОКОМ И ДО 25 ГОДИНА

Општина Алибунар у сарадњи са Комесеријатом за избеглице Републике Србије обезбедила почетак реализације откупа комплетно изграђених станова додељених 1998. године у Селеушу, на Колонији у Личкој улици. У складу са Законом о избеглицама, који је донет 2010. године, корисници поменутих станова 3. категорије ће плаћати откуп станова у вредности од 50% тржишне вредности стана, коју је одредила Пореска управа.

До краја ове године, породице које живе у 40 станова потписаће купопродајне уговоре, оверене код нотара, уз  изузетно повољне услове откупа, јер сам процес откупа може трајати и до 25 година, подељен на месечне рате.

„Локална самоуправа се и овог пута одрекла наплате свих такси и максимално се укључила у решавање проблема избеглица, за шта смо посебно захвални председнику општине Алибунар, Предрагу Белићу који показује огромно разумевање за проблеме свих грађана наше општине“ , истакао је Зоран Срдић, председник Удружења избеглица и колониста општине Алибунар

Проблем интеграција избеглица у општини Алибунар и њихово стамбено решавање проблема је близу коначног решења. Општина Алибунар је једна од првих општина у Србији која је започела процес реализације права на откуп додељених станова.

Светски дан квалитета

НИС добитник престижног признања „Оскар квалитета“

ШАМПИОНИ ЗА ПОСЛОВНУ ИЗВРСНОСТ

На овогодишњој додели награда „Оскар квалитета“, компанија НИС је проглашена апсолутним шампионом за пословну изврсност, освојивши највећи број поена у историји доделе овог престижног пословног признања.
У име НИС-а, награду је примио Горан Стоjилковић, заменик генералног директора компаније. Награду „Оскар квалитета“ додељује Фондација за културу квалитета и изврсност, уз подршку Привредне коморе Србије и под покровитељством Министарства привреде Србије.
Национална награда за пословну изврсност, додељује се профитним и непрофитним организацијама, као независна и неутрална награда за врхунске резултате постигнуте на унапређењу и развоју квалитета у Србији.
При избору добитника ове престижне награде, стручни жири је оцењивао резултате организације у чак девет области: лидерство, стратегија, људски ресурси, партнерство и ресурси, процеси, производи и услуге, резултати код корисника, резултати код људских ресурса, резултати код друштвене заједнице  и пословни резултати.
Признања „Оскар квалитета“ додељују се у оквиру Светског дана квалитета и Европске недеље квалитета.
Добијањем данашњег признања, НИС је постао прва компанија која је за 23 године, колико се додељује награда, два пута освојио титулу апсолутног шампиона, чиме још једном потврђује статус једне од најуспешнијих компанија, не само у Србији, већ у овом делу Европе.

Панчево

ОШ „Јован Јовановић Змај“ прославила Дан школе

ЗМАЈЕВЦИ У МИТОЛОШКОЈ СТВАРНОСТИ

Пошто су претходног дана пустили змајеве да оду својим путем, ученици и наставниси ОШ „Јован Јовановић Змај“ су спектакуларном приредбом у препуној сали панчевачког Културног центра, одржаној 24. новембра, ОШ „Јован Јовановић Змај“ прославила је свој 65. рођендан под именом највећег српског дечјег песника и лиричара романтизма, рођеног тог датума 1833. године.
Завршница прославе која је трајала недељу дана уз бројне активности и ученика и наставника Школе протекла је у импозантном наступу ученика на приреби, која је протекла у митској атмосфери, онаквој каква је и била сама тема програма посвећеног митологији.
-Када прослављамо Дан школе трудимо се да то увек буде на другачији начин и да се у свакој од активности представимо у најбољем светлу, каже Владимир Марковић, директор школе, који је са задовољством подсетио на чињеницу да је ове године повећан број уписаних ђака.

Алибунар

Свечаност поводом Дана Општинске библиотеке

ИСТОРИЈА, КУЛТУРА, ИДЕНТИТЕТ…

Поводом обележавања Дана Општинске библиотеке, као и претходних година, уз сарадњу са Општином  и Центром за културу општине Алибунар, приређен је богат културно-уметнички програм, уз учешће специјалног госта вечери Ненада Јанковића, алиас др Нелета Карајлића.

Присутне поклонике књига и госте, међу којима су били председник Општине Предраг Белић и председник СО  Синиша Гавранчић, поздравила је директорка Општинске библиотеке Љиљана Ранковић.

„Библиотека „Вук Караџић“ поред њене основне делатности, настоји да сачува, излаже и публикује историјску и културну баштину, вредности које темеље наш идентитет и негује традицију духовности мултиетничке средине у којој живимо. Изузетно ми је задовољство кад видим да је сала испуњена до последњег места, желим свима да се захвалим, а посебно поздрављам нашег драгог госта, господина Ненада Јанковића који се одазвао позиву да присуствује и представи своју књигу „Фајронт у Сарајеву“, истакла је директорка Општинске библиотеке.