ПОЉОПРИВРЕДА ЈЕ... Тамара Радочај, помоћница градоначелнице Вршца, на потписивању уговора у Новом Саду

Вршац

У Новом Саду потписан уговор о уређењу каналске мреже

ОДВОДЊАВАЊЕ ПОЉОПРИВРЕДНОГ ЗЕМЉИШТА

• Вредност радова на уређењу каналске мреже износи 17.142.857,14 динара, од чега 10.000.000 динара финансира Град Вршац, а остатак Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство

У име Град Вршца, јуче, 5. јула, Тамара Радочај, помоћница градоначелнице Вршца, потписала је у Новом Саду уговор са Покрајинским секретаријатом за пољопривреду, водопривреду и шумарство и Јавним предузећем „Воде Војводине“  за реализацију радова на уређењу каналске мреже, у функцији одводњавања пољопривредног земљишта на територији Града Вршац у 2021. години.

Вредност радова износи 17.142.857,14 динара, у оквиру којих ће бити уређено око 30 км каналске мреже и постављено 11 пропуста – мостића у атарима села Загајица, Мали Жам , Потпорањ, Ритишево, Влајковац и Уљма, што ће пољопривредницима значајно олакшати и убрзати прилазак њивама. По овом уговору, Град Вршац ће из градског буџета издвојити 10.000.000 динара, док ће Покрајински секретаријат за пољопривреду,  водопривреду и шумарство суфинансирати пројекат са 7.142.857,14 динара.

Подсећања ради,  Град Вршац у последњих пет година опредељује значајна средства за унапређење каналске мреже у својим атарима.

Пројекат „Град Вршац – грађанин као кључни актер градске локалне самоуправе“ суфинансира Град Вршац.
Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.